港產片keep rolling (49) [HKIFF/流水落花/白日青春/燈火闌珊/斷網]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
睇咗,我覺得應該唔止添
係怕撞咗馬里奧呢啲合家歡卡通片會影響咗少少
上得去都係揾錢行先啦,當俾鬼砸囉
但係M+啲位真係唔好座
其實係咪同一班人講 有冇機會係兩批口味不一樣的觀眾只不過同時上緊連登
民選最佳男主角走勢 姜濤排第一
https://lih.kg/3339822
又玩爛
嗰排毒舌post 大把呢啲人
話港產片淨係拍呢啲大路野
quote 返近年人文關懷或者文藝野,全部又無睇過
有啲甚至大大聲要justify 自己無睇過嘅原因(無睇過但話人地無拍,呢下好野,諗先最近有條友話今年對西片無印象,然後話自己淨係入場睇過Top Gun

講真,做咁耐香港人,普遍香港人係點應該都好清楚
十個遇到七個都係中意包拗頸
金像獎小圈子選舉 成班人見到毒舌大狀老母有咗第二個咁收得先返嚟叨光 一啲公信力都冇
都係全民投票一人一票選出先有含金量
緣路 因為fb先多人睇
仲高登先戲院瘋狂上映 上左可能半年都有先有1000萬
窄路 流水唔過千萬先叫正常
淪落人 口碑好咁多
都過唔到2000萬啦
根本有路可以睇
小品想過千萬 難
好多人覺得文藝片應該要收得
文藝片係應該唔收得先岩
首先 文藝片 基本上要睇既人有一定要求
要少少學識 少少藝術咁
叫細路睇文藝片 已經未必睇得明
偏要當一粒姜糖🍬🍬🍬❤️❤️❤️
所以哩度啲清好勁,真係有資格屌邊度戲唔好睇
因為真係睇哂

小弟都係哩幾年先盡量大滿貫
但李居命、愛plan B唔入場都知咩事我真係不了
但今咗哩度清泉之後真係天外有天 人外有人
優質討論真係會令小弟成長

至於為屌而屌唔睇就屌嘅果類人
我會揀無視算反正no action no reaction
你愈俾反應佢地愈開心
Oscar個post
Tar都係蝕到仆街
所以環球都係限量上映
方便反應好加場 就算反應唔好都唔使驚蝕
始終Tar個門檻都算高
……
平常心面對喇

逢親有投票嘅嘢,啲人都會不遺餘力
套戲名已經柒,睇trailer又bing bing bang bang講到打仗咁
然後一諗起日常海關係捉走私龍蝦
所以已經無諗住投
不如改名 追龍捉蝦
你呢啲咪陰啲陰啲踩自己人囉
明明AV女優單嘢讚多過反
失衡空間呢個名令到我有啲心理陰影
白日應該800萬內
3月少假期 票房點都差D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞