港產片keep rolling (49) [HKIFF/流水落花/白日青春/燈火闌珊/斷網]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
電影本來就係群體工作
一定係咩立場嘅幕前幕後都有
咁樣避法好多戲都唔洗睇

e.g. 洪天明喺《被消失》入面演得好都抵讚
good, D+選港產片的眼光好過Netflix好多。
講左好多次netflix係無香港office
咁我會睇下我果套戲有冇其他野係吸引我,令我可以吞得落果舊唔想要的野囉,好似John Wick就算有太監我都會睇,因為我鍾意睇奇洛同呢個系列的動作場面。

我都好唔鍾意黑仔(同政治立場無關),佢做主角的戲我會減低入場意欲,最終係咪真係會睇,就要視乎有冇其他野吸引我了。

時間金錢有限,我唔係所有戲都睇。
黑仔Overacting已經變成一種標誌
剩係見到佢個樣已經feel到好嘈
好彩仲未比佢拎到金像獎
佢憑咩攞? 等吳鎮宇攞到十個八個都未輪到佢啦。
153串佢串得好
《拆彈專家》佢拎咗金像獎最佳男配角
12.殺人回憶
宏寰出品,一定把撚
點串?
岩岩先見到《忽然心動》後晚D+
歷屆金像獎之中邊套最佳電影提名質素最差? | LIHKG
https://lihkg.com/thread/3334975/page/1
mc睇落居然好似正正常常
志偉上台時極風騷,更不忙開黑仔(姜皓文)玩笑,頒獎嘉賓春夏讚黑仔兩年拍了26部電影,志偉說:「好緊張,好緊張,我沒有想過會這麼緊張,因為攞過了有甚麼大不了。但對手實在太勁,Paul哥、達哥、智叔。黑仔!我一部撼你26部,跟住就是你了。上一次我在這個台上得獎,是新導演陳可辛的戲,今次也是新導演,叫黃進,是好導演,大家多留意他。我要多謝我的對手余文樂,多謝你好認真,在現場不跟我說話,留時間給我揣摩角色。我要特別多謝我女兒,因為她跟我說『爸爸你可不可以拍些有深度的戲』。」
流水
呢套好似唔錯
真係想睇
但我D Friend對毛姐配Mirror有PTSD
D+真係幫大家慳咗啲戲飛錢
揀呢套都叫有眼光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞