[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(25) nimrod new season

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
3000爭13
恭喜!token大躍進!
今朝令牌出Thanos,即買
然後11點出吞星,lock埋先
對面move deckrespect
Zabu 2月頭、Sandman 2月尾
2月中我有用過一排Sandman deck
果陣無youtuber講勝率都幾高
而家Thanos deck T4 leech 出左sandman都無用
對面有Dino對佢無影響

對面太年輕 為左raft 鎖死自己 T6後手仲夠膽snap先
I see 記錯左時段

Deck Power Level 高唔問題,但Thanos Deck穏定地power level 高就大問題
終於抽到dark hawk ,可以瘋狂喂石比對面
mind stone抽兩張石已經多左機會拉大怪出黎
想要但係又唔想用token買

想試呢套好耐 依家終於可以玩下
舊sandman就算無zabu起碼頭3 turn落啲高攻牌
例如Maw Lizard Maximus
而家搭Electro變相即係逼住成手高cost牌
淨係可以靠T5、T6贏, 仲要T3得2攻
我上手玩既感覺係未落Sandman已經知唔夠打, 因為前期已經輸太多
前期可以靠 ebony maw
不過都係前期太低攻
唔上唔落

副野咁樣穩唔穩定
我抄喜德果套黎玩, 玩左3場都還好, 套deck都算靈活
暫時未撞到Thanos
PO黎睇睇
冇咩DECK玩
又唔想玩SHURI
完全贊成你對leader嘅睇法
deathwave/turn6 嘔牌deck喺果陣真係太勁
佢後手出嘅話完全無得counter 除咗leader
無弱點之餘仲要好大力
leader存在價值就係平衡deathwave/turn6 嘔牌deck 同其他deck嘅差距
leader nerf完之後
無曬原因玩ongoing之類嘅deck
其他deck又無好似turn6 嘔牌deck 咁嘅爆發同彈性
又要鋪場畀人計到曬數
patriot deck 收曬皮就係咁解

leader 真係nerf得太多
我覺得改咗後手唔好copy人buff完嘅卡就得
玩左幾日之後越黎越覺得shu-roid真係cls deck
尚氣 armor 狗都有權唔怕
淨係會輸運同內戰
有冇deck list
琴日買左thanos
今日中Valkyrie
唔識用 由76跌到71
有無教學
求dick list
吞星呢隻嘢,係就係有創意,但其實破壞遊戲體驗
咁值錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞