[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(25) nimrod new season

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
飛機+狗+寶石=snap

唔好再提buff Thanos啦, 果個buff根本冇影響到d咩, 本身8攻尚氣唔到都係好用
珍,space stone係最op card,唯一一張可以移走current location嘅卡,之後就係time stone可以提前leech
太屈
飛機又零分出
所以改成飛機減cost 成至少1 cost 會好啲
其實用恐龍deck點都有得打嘅
不如貼token shop推介仲好啦

屙屎
改飛機會連累埋玩collector beast嘅deck 本身collector算係fun deck 直接改石會好啲, 可以直接改到全部石唔受益cost reduce嘅效果 場地效果都無用 有無得諗
我估佢buff到11 其實係想令6石 thanos係全game最大怪 坐space throne唔會輸俾infau
比人笑 得8攻, 仲廢過she hulk同hulk
Ranking +5粒畀你成件事開心好多
meta deck影響行先,其他非主流影唔影響都冇所謂,依家thanos就係因為飛機令到抽蛋冇成本
蛋本身冇問題,或者改再少一張可以抽卡
話時話infinaut 係咩傢伙,想知點解咁Q勁
由Leech開始改會好d
萬惡既根源
space stone同 time stone改冇得抽牌
agger space 同time 本身兩張已經好屈,冇得抽應該會balance 返
改Leech 令到d combo deck可以多番人用
咁自然削弱到Thanos deck個地位
太多deck都係turn 6做combo或者反勝手段
老老實實
meta好多時都係靠steamer帶起
佢地無乜好怨
之前改Sandman做5費覺得似nerf多過buff
原本T4(T3 with Zabu)出到都叫counter到Thanos
而家要靠Electro先可以T4差好遠
唔明點解唔改做4費3攻之類
meta之所以成為meta係因為副deck勝率高
大部分人打機都係想贏 而且又係rk game未有casual mode 所以先跟風用
仲要係勝率高得來唔係靠技術 好多時無腦放牌都贏 可以counter方法太有限
遇到場thanos + lockjaw + leech + aero 真係玩條撚 對面用lockjaw+垃圾stone 搶哂區 臨尾拉走我隻infinaut
一堆meta卡咁夾就出哂事 幾張加埋有無限方法打贏人 我出邊有vision + 手上有infinaut都防唔到對面
lockjaw thanos太無解 如果我遇到ongoing thanos都會respect佢因為都要計每一區power 最後落spectrum 但lockjaw thanos只要狗+石highroll就GG
未改sandman Zabu 都係未改 3cost 應該做唔到 T3 出sandman 喎

我反而覺得sandman 改得好而且係buff
當時 4 cost 因為power 太低 出完全無impact (當然一定有贏既時候)
呢家有5 cost 應有既 POWER 成件事好好多,你cheat 佢唔到play 出黎都叫影響到個board。
4cost 個時 你唔係 Turn 4 出已經廢左, 之後Turn 5/6 2power 完全無影響力。

事實証明都有人拎出黎玩 亦都穏定。
而且 stone 本身有filter 作用, 所以好容易highroll

原來mysterio改左做睇到variant
3600CL終於齊pool3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞