點解冇散户可以靠 day trading 致富??

293 回覆
5 Like 84 Dislike
想知點確定一定有10點比你食?
想問roll 即係點 具體操作係平左張sc 再係新日子新行使價開返sc 咁?
不是我
係,可以選唔同既行權價同日子,根據唔同既市場情況作出選擇
講真,搵到錢的人,仲點會網上搵人去研究?

即係,搵你研究的人,即係未夠班。 (難聽啲講)
雜種給你至窮 致你老母富就真
睇返d trade , 蝕大錢好多都係 hold 得耐, 唔肯止蝕, 所以Day trade 係風險控制得好d , 但前提係預下日賺更多/蝕少d ,都唔可以過夜。

想問下除左IB 有即日平倉盤, 牛牛有無得set 收市前市價平倉?
5mins 先入點day trade
成個細浪都行完
你估日日好似呢個星期咁大波?
day Trade 冇既,一個大浪打埋黎你咪奶閪
輸撚死
咁咪等lor

trade得多 唔一定好
手續費對比要輸或贏的錢, 唔通每單交易就係諗住輸贏一百幾 十?
大timeframe 先有足夠人流
之後特定pattern 會容易啲有觸發波段
再加上極少止損同出手少就有機會profit
可以睇老余YouTube 參考吓
day trade target 每日一萬幾千?
真。錢越多越難 trade. 最簡單一買已經郁到個價
我只信落棺蛇
見人80K美金炒上1000K USD

你講啱喎,嗰高手day trader 10pips又食,5pips又食, 佢哋無錯會睇日圖搵大方向,但主要都係睇1 min 5 mins 最多1H 圖,根本唔使理熊定牛,只要圖出訊號跟住做就得,

升跌佢賺到就得
唔好害死人,佢哋啲策略係越輸越買
爆煲就開新Account
好sad 前排夾到止蝕淡倉先跌,又唔敢追返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞