我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 54 ) - Yujihw砌機List 5000人會員

1001 回覆
11 Like 13 Dislike

推得2個4k
一係買2張
繪圖卡就可以嘅 但性能就廢好多
唔該你 但我想問下無風扇個啲o5ok的
機箱包3把front
可以加多把係rear
不過唔好買呢張住.我準備有平6650 XT
我琴晚GOOGLE左好耐,見有人話開得兩個,但係REDDIT又有人咁講
Geforce 970 Max resolution : 5120x3200
Geforce 2070 Max resolution: 7680x4320

We can see from your scenario that on the 970 adding 4k+1080p = 3840 x 2160 + 1920 x 1080 = 5760 x 3240 -- close enough?? EDIT: lol bad adding since not same height but its not important how close only that this is the limit you are hitting

On the 2070 you would have 4k x4 = the quickest way to see this is 2 across 2 down to fit properly (aka proper 8k resolution) so 3840x2 accross by 2160x2 height =7680 x 4320 -- dead on!!

咁當如果4個4K Mon,我用RX6600 Max Resolution都係7680 x 4320
2x2咁砌應該就係7680 x 4320?
如果想2個打直,另外2個上下咁擺,咁會當係:
2160x7680 + 7680x2160 = 9840x9840 所以唔得?
好難理解到底點計
想問下預5000砌
玩下pubg 係咪2060 i3都夠
可以點砌
之後有見到呢張圖,所以我估唔打機應該都用到,只係唔知佢點計
可能7680 x 4320大包細, 所以包到兩個打直嘅MON?
幾時有,諗住揾6600xt/6650xt
可能間唔中打下 LOL咁 主要都係文書 煲劇
所以都希望大廠配件 穩定耐用最緊要
其實.如果MATX得唔得

產品尺寸:205MM (寬) *347.5MM (高) *440MM (深)

呢種size
唔係 唔洗計數了 冇問題的
個7680 x 4320係一個out put既最大輸出
就返張6600 既out put
所以3個4k 用 dp出 ,1080p用hdmi
求一條4080打機list
想要ddr4, 2tb ssd, wifi
最平可以點砌
砌到嘅話都係ITX好d….. 想用Lianli Tu150或者meshroom s itx
推....
其實呢度都多

應該話每個地方都多

不過最緊要係唔伏就得
其他谷嗰啲人 正常好多㗎
你嗰個谷 唔正常人 嘅比例 應該係多五倍

入咗嚟一陣 見到有啲人問問題

啲人已經冷嘲熱諷 串串貢
問問題嗰啲人已經即刻走

肯定嗰班人係冇咩朋友嗰啲毒撚
聽日就知下星期有冇
我諗正常人都唔多會上水 睇下咁岩好唔好彩撞到
不過冇咩辦法
鍾意砌機去到極限嗰啲
都係同一類人
都係奇怪嘅人

頭先睇到有條傻鳩 m.2 raid 0去試lol
佢話想斷線快啲入返去

我心諗真係乜撚嘢痴線人都有
暫時仲有
聽日如果有消息我會公佈
冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞