我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 54 ) - Yujihw砌機List 5000人會員

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
呢隻未有

如果要白色.可以考慮EK Cr360 white

其他都有
個人需求
多數都禁埋內顯比人
for 壞卡debug用又好,換卡過渡都得
見你有budget就禁埋比你
1 x Intel® Core™ i9-13900K BOX 聯強行貨
價錢:$4,510

1 x [3月優惠]Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX (現貨)
價錢:$2,060

1 x [3月優惠]Kingston Fury Renegade 32GB (2 x 16GB) DDR5 6400 Mhz C32
價錢:$1,699

1 x [3月優惠]Kingston DDR5 6400 / 6800 / 7200 MHzRAM 配合Gigabyte 主機板全單砌機 減$300
價錢:-$300

1 x Toshiba Enterprise Series MG08ADA800E 8TB 7200rpm 3.5
價錢:$1,099

1 x [3月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (砌機減$60)
價錢:$1,360

1 x [3月優惠]Gigabyte GeForce RTX® 4090 GAMING OC 24GB GDDR6X (可單買或砌機) (現貨)
價錢:$14,150

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (現貨)
價錢:$1,299

1 x [優惠]Lian Li Lancool 216 ARGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter)
價錢:$860

1 x Valkyrie C360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$789

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $27,606
https://www.faroll.com/customize#MzAwOSw1MDcyLDUzNzAsNTkwMyw2MDk4LDYxMjEsNjE0NSw2MTk0LDYyNzAsNjUzMg

216 有現貨未?
c360 同 gl360 分別大唔大?
牌子就唔一定 只係唔太知點揀啲顯示卡個定位同埋見呢張個length得3百零
應該覆左

有冇訂單編號
睇吓你有冇外觀喜好
因為真係性能同散熱冇咩大分別
都係得個名,定位,個樣同size既分別
Eagle , ventus果啲 叫做入門
Tuf 主流
rog 旗艦
我就會都係有平買平算
Thx 巴打 咁GPU我都係跟番悠二果個。 另外我想問個水冷AIO,悠二揀vallyrie C280,而我揀咗NZXT X63, 兩隻邊隻比較好?我見spec好接近咁
有d問題

仲有d細節要再傾
c280勁啲平啲但支牌
底板轉giga z790 ud ax 啦

卡轉3060 ti eagle gddr6x
有冇信用卡分期
mini itx如果打算CPU風冷dual tower heatsink
其實係咪倒不如砌返matx,又平D,差唔多大細
想知卡3060 12gb同3060ti應該點揀?我上網見好多人話玩ai揀vram大d好過

同埋底板其實係咪要跟返我用緊既ram要ddr4? 定係ddr5板都支援?

唔該巴打
Hi油耳大參考左你$12000 繪圖list
想問機箱會唔會有多幾個選擇?
最好都係MATX箱 thx
一陣幫你睇睇
4090 aero 有冇消息
I5-13600k 幾時返貨阿,等得好苦阿
想問如果想砌4070ti 但機箱高度唔可以高過40cm 同埋唔想變焗爐
咁可以點砌
ap201/d31
舊list 嚟
講吓咩用途
同筆直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞