我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 54 ) - Yujihw砌機List 5000人會員

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
我真係未有呢樣野

不過 我呢邊有d客係起我呢邊用完信用卡再打上卡公司做分期
唔一定

不過睇你打唔打機

打機的話 Matx 的確平d 同埋其實而家matx箱都細隻

如果itx 係文書的話deskmini 就好平都得
有張2070,有無經濟推介,最多都係打FIFA 間唔時打下flight sim,麻煩哂🙏
galax 4080有無機會平啲?
咁多vram愈多化好.但問題係.粒gpu core 3060同3060 ti差太遠

如果你本身有DDR4.可以買返平ddr4 z790.甚至b760都得
出面開post啦直接不過一個月係正常操作
ASUUS啲mon有冇得諗想平平地買隻擺office
未有...我諗要等多一星期先有消息
我都等咗一個月 無了期咁等
AMD Ryzen™ 7 5800X
ASUS ROG STRIX B550-E GAMING ATX
Crucial Ballistix 3200 MHz DDR4 DRAM Desktop Gaming Memory Kit 32GB (16GBx2)
Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
Samsung 970 EVO Plus Series 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 OC Edition 10GB GDDR6X
Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX
ASUS ROG STRIX LC 360 CPU Liquid Cooler

悠二,依家用緊上面條List,如果想玩4k 144hz換4090唔知850W夠唔夠做?聽講4090好食電
睇中張Gigabyte GeForce RTX™ 4090 WINDFORCE 24GB GDDR6X,見官網建議電源供應寫850W
Thanks!
睇嚟真係好多苦主
貼錢買難受
因為4090係12pin
Atx3.0牛直出 唔使轉插 就少啲屈曲既問題

係呢條
悠二大哥 我想join你地個5000人優惠
如果我用番ddr 4 ram同埋SSD用番pcie 3.0係咪都冇影響?
20號個個星期
冇問題.可以照搵我地.我地check到
應該覆左了
你果張係叫gtx 960
你砌intel既話可以留
可以 我搞搞佢
Ddr4定ddr5
Ddr4
講少左GTX 960勁過你12400 內顯4倍
咁張野值唔值得留?都叫做六年前嘅產物
砌intel 要俾多$700
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞