一人一個CLP 最廢既部門

750 回覆
429 Like 9 Dislike
巴打做緊?
又唔可以咁講,安全要求俾EDMS迫住玩姐
話說呢個post有一部份係判頭屌CLP
藉口,大把地方都係emsd 管,唔見人地其他地方好似中電咁矯枉過正
E2仲係咪33k
係出面做 control佬已經係做緊啦

係做廠先用C&I 哩個term

同埋想學野一定唔好係中電,係出面做啦
MTR咪又係變咗痴撚線公司
呢期呢啲公司都俾佢針對得好勁
間公司玩安全玩到走火入魔痴撚線
搞到停電時間越嚟越長,被客屌嘅又係區個班做唔到又被大蛇屌,停得耐又被客屌,做得到又停得短就被安全佬屌講PPE唔足又跟唔足guideline做

我屌你啦安全佬,你揸一次個project自己做,你落去site睇點做,跟足guideline根本就做唔撚到屌依啲大家都心照㗎啦,是但交下功課咪算。又係到行正規,啲西人扮跟路人係到影影影最後又係搞鳩地區啲SE RE RO啲project係咪你做?安全佬你到底係做工程定玩工程

之後乜鳩都推晒被SAP中暑又關SAP事,屌你個license係switching用,唔撚係職業安全啊

人工低就大家都知,E個人工starting先係等同MT STO S30starting
E個grade又乜人都有,港專degree又係E,CHARTER E又係E,依加個program請街外人得degree又係E
大佬你分細啲得唔得,charter咗都係得G1 grade我仲識個港專degree上MP4

好啦唔講GT出身,自己親生仔班TT&TOT升E就要DEGREE SAP街外就有degree同一年exp就得,屌Hr你公平啲得唔得

由TO到TP G都低人工過市價有部門反映一直都請唔到人,講好多畀咗OFFER嫌人工低唔要HR只係識講會反映,最後都係講廢話乜鳩每年會檢討同市場有冇競爭力

屌你係咪每年檢討keep唔keep到市價最低
starting係
fg個班記得GOV>MTR=AA>HEC=CLP
重新排過
師兄可唔可以井多少少
聽講讀緊學徒計劃個d 得11k
Grad左之後可以有幾錢
同埋grad 左到底有無電牌送埋
1.完咗應該16,17k上下
2.無,要自己申請簽,同埋掣>天>地
grad 左個d 係做咩post?
普通維修技術員?
好似TO2-3,睇有冇車牌
title係technician II/III
人工你預16k上下啦,差得唔遠
唔係TT出身
咁都幾好呀
對比起讀書個陣得11k
之前聽話grad 左都係得12-3k 要再升先有多d 人工
TT一樣㗎咋,識人TT出身
唔考慮做contractor就,單睇人工同前途
Gov>MTR>HEC>CLP
唔係 e2 e+叫e 得30k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞