一人一個CLP 最廢既部門

750 回覆
429 Like 9 Dislike
LM 咩MP2 好好pay? 唔喺員喺Manger/Professional?
MP2 喺senior manager ?一般要幾俸經驗

好奇一問咩叫Bound? 6萬幾底薪真喺算低手?
港燈年假是米多D?
係I 唔係L
個個都係顧住自己年尾果份架咋,咁多年都係,不過以前我哋班老野有商有量唔好搞到班大sir就乜都得!
而家唔洗諗,掃門前雪就有,得閒掉兩口釘去人地堆雪到插死佢就有🤓
做左咁多年見過好多野,不過記性唔好一下子諗唔到咁多姐
而家返工最緊要打卡,搵人打牙鉸hea下時間,做野就催唔催都係咁既進度架啦,心急做錯野無人可憐你既
珍 當呢大家以為呢間公司正係水深火熱之中其實仲有班廢人返工乜都唔做又唔會比人炒 if you cant beat them, join them
就係放屁都P SIF
放屁都P SIF
入面d安全真係好on9...
首推白頭佬同拜仁最仆街, 一蚊祖算係幾好
係真心廢
下至判頭,上至高層全部都係廢
唔撚識寫Contract, 無technical, 無墨水, 但成班仲要串柒柒咁
講真,係linkedin求一search CLP都知你地對比其他client係無料好多....
各位Sirs and Madam,
今日下午Paul老闆再次來臨CPPS進行巡視,煩請大家幫手通知自己的work team成員及留意以下事項:
1) For LALG, 尤其是吊雞車進廠前的所有吊運工具必須確保穩妥及處於良好狀態。

2) For Vehicle, 謹記駕駛前司機及乘客已繫上安全帶,切勿邊駕駛邊使用手提電話以及保持車速23km/h。

3) For 高空工作, 提工作團隊上落貓梯三點接觸,傳棚架料切勿企火線位 (e.g. 梯級位置) 以及高位工作謹記使用合適平台切合其工作需要及環境。

另外今日下午1500-1600會有全廠Deep Cleaning,建議大家work team可以1450-1500於辦公室或B廠Muster Point 集齊各自Team的成員,然後開始清潔至1555返回Muster Point,屆時會有Closing及大合照,請大家踴躍參與及支持,謝謝!!!
區有得用夾腰風扇但啲同事都唔用
法西斯臨尾香
我有電用咪得囉
potentially 臭死人

痴撚線公司
見到佢個肚腩都唔覺得意外啦
Btw 睇嚟廠入面好多巴絲
利申前員工
係電廠:
西裝"纜"卡人中人,
藍衫白戴人上人,
藍衫黃帽狗扮人,
工衣白帽做到暈,
工地果班HEA到暈,
安全白帽性無能,
ADMIN坐樓衰過人。

電廠文化根本腐敗到一個點,屌你老未事無大小要你戴撚住副安全眼鏡驚死有天外之仙插撚中你隻眼咩真心戇鳩,之後又話係個廠行人路又好過馬路又好,行緊係唔俾用電話,一俾D安全狗/白帽藍衫見撚到又會𡁻鳩你,試撚過仲要係廠揸揸下車,安全班狗官衝出馬路爭啲撞撚到班傻閪,原來捉鳩你有冇係個電廠揸車乘客加司機戴安全帶,又或者睇下你架車有冇著燈,大佬咁撚鐘意捉人你咪撚做安全官,出去做狗做黃腳鱲啦,大佬日光日白仲要開車著住盞燈你個廠咁撚唔安全又唔撚見你班撚樣著撚埋大白先出黎?

跟住個電廠入面養埋班乜撚都唔識既垃圾,一係青黃不接靠個番閹既主持大局,一係成班都係柒既乜撚都唔識但又要阻撚住你做野,單PROJECT 一波三折啦之後就拍拍屎忽走(唔駛兩頭望屌撚緊你呀電廠姓黃既死肥仔),一係就D親生仔親生女目中無人唔撚識尊重人,尤其啲女工程師,野又唔撚識又唔撚虛心學習仲要自以為高高在上溫室小花咁撚樣,係啦仆街啦得罪人俾人屌返轉頭仲要開會攪鳩返人,仲話地盤唔俾講粗口,咁你地盤唔撚聽得粗口既你不如返屋企繡花啦臭閪,同埋反正個廠都勁多無謂規則都唔爭在加多樣加唔俾講粗口啦。
仲有,班撚樣唔識野仲要串柒柒,你串鳩返佢地就屌你老未有排受,我心諗你出去啲CIVIL 盤咁玩?你都唔知俾人打左幾多鑊啦
D太監走撚晒
睇佢做咩太上皇
到時就係
藍眼睛幽幽看着這孤城
MSc EE?
clpe就算啦
GBG真係異類嚟 師兄你完全導出曬我嘅心聲
最on9嘅係 佢哋自己人好撚buy佢地果套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞