一人一個CLP 最廢既部門

750 回覆
429 Like 9 Dislike
你首打酒詩好正
人事部, 成日扮忙唔做嘢,做嘢就做錯嘢, 無output
Project嗰班係好既, main屎至少做少七成野
佢應該係想講6uo
有老闆話係學習機會黎架 要好好珍惜😂
Sor
之前睇到單GBG PSIF查腳印真係起office笑左出聲
Digital Solutions
大家都係咁鳩法做咩唔一齊鳩?咁勤力唔會出多份糧架,求求其其交下差咪算囉,人工低膠層又唔好點同佢拼命先
PSBG咪一鳩樣
有兩塊木板擺咗喺模板頂
「懷疑」有工人會係上面行走
PSIF喎

俾你捉到行緊斷正就抵死姐
擺兩塊板係度就話要捉判頭照肺
又話要停工又剩

屌佢老母
係班鳩層眼中
而家中電前線工人(不論藍証直屬/黃証借工/判頭員工)全做乜撚嘢都係錯
甚至乎好似呢單嘢咁,乜撚嘢都無做過都一樣係錯

唯有我唔撚再做佢啲嘢就無撚錯
同佢講坐定定唔做應該最安全
師兄定師姐?定係捉你果個無頭髮眼紅你咁旺盛呀

卜頭仲好笑 而家執架罉去做野就快推成個架罉櫃去先夠做
無撚有錯呀,你唔係電二代唔洗諗住有得升呀
一係刷鞋刷到上心口,最好奶到立立令,唔係既慢慢排下隊先啦
本身仲諗住入中電 你地講到咁
有時見佢請1級2級技術員 有請裝錶 有請整rtu
呢d人工有幾多? 有無2萬?
咁每年人工加得多唔多 如果做幾年可能加返到2萬零都唔錯 五天工作 又有電費補貼 星期六可以兼職
hkie?
最少唔好比返工影響到生活/心情太多先 我自己睇就見到一班傻屌尻日日尻流流無料當自己四條做埋啲野係counterproductive係度增加人地工作量 又有一班你問佢乜佢都唔知唔帶腦返工嘅 剩返啲一個打幾件嘅係度砌 之後啲人知你做野嘅又係咁不斷增加你工作量試你個底線
唔會影響架,我返黎量地等收工架咋
我就係大家口中怒屌既冗員中既冗員,你叻就越做越多。反正阿sir點都睇唔過眼架啦,索性唔做唔郁,得閒行快兩步扮騰反騰去扮吓忙就得架啦,做又36唔做又36,有得分咩

冗員萬歲,夠做埋黎反正咁多年未見過炒人佢想撚你既你咪撚返佢囉,誰大誰惡誰正確

記住個重點:
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
中電唔主張炒人架
而家你做完企係到都係錯呀,engineer plan左做幾多個鐘就要做足幾多個鐘,多左少左都係錯
同啲判頭吹水,早做完早還文件-要屌
做唔切還唔到-更加屌
做完企係到等夠鐘還文件-又屌
開工時間行過唔見人-冧屌,唔聽解釋
坐係執位抖下-屌屌屌
其實佢地睇唔過眼就屌架啦

鬼佬破直頭青山代表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞