【突發】Kyrie Irving 話唔想同 Lebron James 打波

325 回覆
115 Like 1 Dislike

我睇咗勇士4年
最中意curry
但對佢要2.2億真係有啲無言
一開頭話想留晒成team人
今年嘅陣容真係幾乎完美
唔要clark好正常 同垃圾巴恩斯一樣極唔穏定
但要咗2.2億之後差啲連my boy都留唔低
依家仲要差個mcgee
講真勇士有幾次都係靠mcgee爆籃快攻先拉開比分
底薪實在太唔應該

Curry 有bird rights

鬼唔知咩
依家講緊係佢拎咗2.2億逼爆晒薪酬空間
KD夠可以拎3千幾萬啦
我中意勇中意curry 但我唔會by佢呢個做法

人地有birdright 可以爆cap續約
何況人地之前幾年收緊童工價 而家帶黎嘅價值我覺得係值2.2億喎

有d on9仔連bird right係咩都唔知就喺呢度9up

就算curry唔拎2.2億都留唔住mcgee 同埋勇士啲人都話mcgee仔細老婆嫩不如去其他隊拎高啲人工 反正已經有ring

如果勇要高薪續麥基 其實擺curry最後簽就得? 我理解bird right係可以咁用

留最後簽就可以無視爆cap

咁可能二姑會留唔住 其實今年選秀嗰個好明顯係mcgee嗰類用途 佢發唔發揮到係另一回事 無謂阻人發達
FEEL到我皇下年痴西書 + PG

我皇條撚屌點肯3冠退休

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

Curry 有bird rights

鬼唔知咩
依家講緊係佢拎咗2.2億逼爆晒薪酬空間
KD夠可以拎3千幾萬啦
我中意勇中意curry 但我唔會by佢呢個做法

人地有birdright 可以爆cap續約
何況人地之前幾年收緊童工價 而家帶黎嘅價值我覺得係值2.2億喎

有d on9仔連bird right係咩都唔知就喺呢度9up

就算curry唔拎2.2億都留唔住mcgee 同埋勇士啲人都話mcgee仔細老婆嫩不如去其他隊拎高啲人工 反正已經有ring

如果勇要高薪續麥基 其實擺curry最後簽就得? 我理解bird right係可以咁用

留最後簽就可以無視爆cap

咁可能二姑會留唔住 其實今年選秀嗰個好明顯係mcgee嗰類用途 佢發唔發揮到係另一回事 無謂阻人發達

我之前話有意見
係指curry一拎完冠軍之後
接受訪問話願意為留住成team人而降薪
我唔知佢應該拎幾多先係合理化
可以保留晒原班人馬
但起碼本身拎完2.2億之後連iguodala都差啲續唔到約
如果唔係我勇一開頭因為2.2億然後開較低嘅價俾iguodala
洗鬼大把新聞話iguodala要走咩
個個都為錢 邊個唔知
我講嘅係既然curry講得話減薪留all teammates
但係拎2.2億呢個價 係會逼爆晒薪酬空間
依家事實係拎咗2.2億之後續人一波三折

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

算鳩數啦foj
8次playoff得個3人隻ring
兩隻就抱團
一隻咪又係靠黑哨搞到curry 6犯 拖到game7 贏
今年game4將黑哨發揚光大 不過天有眼收佢皮
最想下年俾綠軍贏鳩佢入playoff
名正言順老占揾韋小寶衝ring

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

算鳩數啦foj
兩隻就抱團

仲有我皇嘈完綠停賽

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

算鳩數啦foj
兩隻就抱團

亞軍都係成就囉

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

算鳩數啦foj
兩隻就抱團

亞軍都係成就囉

東冠唔係冠

我皇條撚屌點肯3冠退休

lbj仲煩撚過港女

算鳩數啦foj
兩隻就抱團

亞軍都係成就囉

東冠唔係冠

成堆盲反我勇嘅人咪又係話73勝亞軍
大家只會focus總冠軍
如果kd齋攞到西冠你覺得唔會有人潤鳩佢
今年對勇如果唔係irving中間hot hand, 我諗輸得仲多,不過大家都係將個焦點放係大帝到

無lbj finals都未撚入到啦
公度d講 佢咁後生番係foj隔離都係發育不良/宜家已經係
foj身邊既球員只需要每一專一樣野
所以irving都係one dimension到痴線

其實有時佢show到組織既天分
不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

有無睇波 ki試過30+但0助攻 lbj因為咁而話過佢 今年講usage佢仲高過lbj 放左好多球權比佢試 係佢自己唔撚掂 怪人?

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

有無睇波 ki試過30+但0助攻 lbj因為咁而話過佢 今年講usage佢仲高過lbj 放左好多球權比佢試 係佢自己唔撚掂 怪人?

ki係今季單打球員FG%聯盟第一
foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

年中開口話無PLAY MAKER

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

無COACH 然後成隊個打法都跟咗FOJ個系統 傳空單打波由佢分
所以佢一板凳 無人用到同一個體系 如果就狼王LOVE 用翻佢之前3雙果個體系 唔會打到咁死

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

無COACH 然後成隊個打法都跟咗FOJ個系統 傳空單打波由佢分
所以佢一板凳 無人用到同一個體系 如果就狼王LOVE 用翻佢之前3雙果個體系 唔會打到咁死

睇下deron williams淨係做過半場傳波俾foj
就知咩事啦
love係猗基本上廢晒
球權一定係foj>ki>love
love三分依家仲衰過korver
連curry都專登搵love黎切入籃底

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩
love廢過佢好唔見得人

不過冇機會試呢方面

比占狗害撚死

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
game3真係好彩foj傳波俾korver係角落位射3分唔入
咁叫準

比占狗害撚死

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
game3真係好彩foj傳波俾korver係角落位射3分唔入
咁叫準

拎一兩球黎講?

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
咁叫準

拎一兩球黎講?

source:
https://youtu.be/xmXlSq2rWFQ

俾埋source你啦柒頭

foj都只係第四
代表咩?
獨食撚囉
學人講組織 笑撚死

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
咁叫準

拎一兩球黎講?

source:

認真 lbj戰術不嬲都係單打/突入,分波比人射/入蹲 睇左咁多年都係咁,其實配岩人都幾高效、穩定,好少話夾唔到
其實我覺得哈登打得都幾似lbj,靠體能對位優勢玩單打,再傳炸彈比射手/內線入蹲
不過哈登係d傳波時機冇咁好同輸經驗

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
咁叫準

拎一兩球黎講?

source:

認真 lbj戰術不嬲都係單打/突入,分波比人射/入蹲 睇左咁多年都係咁,其實配岩人都幾高效、穩定,好少話夾唔到
其實我覺得哈登打得都幾似lbj,靠體能對位優勢玩單打,再傳炸彈比射手/內線入蹲

哈登今年成功轉型
依家打嘅位唔錯
不過火箭用死個幾條友真係鐵人都殘

就知咩事啦
love係猗基本上廢晒

korver三分好差咩

逢角落位幾乎唔入三波
咁叫準

拎一兩球黎講?

source:

哈登今年成功轉型
依家打嘅位唔錯
不過火箭用死個幾條友真係鐵人都殘

cp3同哈登都要有波係手先打得出實力 入埋melo真係世界大戰
太多識波帝,忍唔住講兩句

1. Melo絕對唔會係改善到球隊防守,但話佢毒瘤主要原因係心態,防守實力絕對above average ,睇佢守LBJ就知,佢會好認真
假設佢真係入cavs,hea打都入總決,一年要佢認真守七場,唔係咩問題

2. Curry八年人工計可能仲低過KD,你至少尊重下人,人地場外搵咁多點解要計你咁多人工?因為係地位象徵

3.Mcgee根本就overrated你同我講唔一早續?
一個打得十分鐘到嘅人,如果正選傷左,你又要簽個新中鋒
我問你,zaza傷左,mcgee頂唔頂到佢個位?頂唔到,因為佢打得十分鐘
唔好講咩落後神兵天降追分貢獻所有能量

有curry 有kt 有kd
真係個個體能怪都有發揮空間
可能未必有mcgee打得咁好
至少打得長過佢

咩叫後備?自己諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞