其實點解地鐵已經不停廣播扶手電梯唔好行,都有班撚樣係都要行?

724 回覆
147 Like 3731 Dislike
樓主小學雞到
樓主係咪次次過馬路都一定揀燈位,而且從來唔會紅公仔過?
以前 中上環 灣仔 一帶返工 係兩邊一齊行的
中環行去香港站條電梯都係 其實香港人就係要奴隸生活,休息一陣都唔可以
佢叫咪只係到時你差錯腳入唔到佢無警示
部梯己試過做壓測兩邊人龍full load 咁上都唔壞

利申 做過電梯公司
後面催
因為有啲新移民支那仔唔識規矩企左邊俾人屌完唔忿氣
又ban一隻傻西
排隊上電梯咪嗰幾秒
唔通佢多一倍人 個電梯會慢一倍咩數學天才
我叫你去死你唔撚去死? 屌你老母
咁又同自動梯行走唔太關事嘅
拉埋一齊講就好似唔太好

「機電署事後作實地調查,發現主驅動鏈斷裂,監察裝置未有啓動制停功能。」

原文網址: 【朗豪坊電梯溜後】工程師被指未徹底檢查裁罪成 囚2月緩刑1年 | 香港01唔貼link
寫咗入附例先再講啦
唔好行係咪港鐵附例?禁煙係唔係港鐵附例?
有無人解釋到點解趕時間唔去行樓梯?
你入到左邊咪快囉

葵芳 奧運 南昌 是但一個站 返工時間一定9成日排右邊 塞晒喺電梯口唔知做乜9
D左行右企撚永遠無視繁忙時間成堆人塞晒喺電梯口 塞9埋自己
明明樓主就係扮膠

何必浪費精神同佢癲
所以9成人都係on99羊群心態
阻住就係阻住 講乜9公民意識 根本就自9私想個個就自己
左邊冇人行係因為全部塞晒喺電梯口…
塞電梯口個d 唔係右企咩
橫掂都企 等多陣啦
樓主一定好聽老豆老母說話
好孩子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞