其實點解地鐵已經不停廣播扶手電梯唔好行,都有班撚樣係都要行?

724 回覆
147 Like 3731 Dislike
咁應該拆晒所有扶手電梯,唔想行就搭𨋢。
左行右企,點解要唔比人行?

東京左企右行,大阪同香港一樣左行右企,支持樓豬去日本逐個日本人屌佢行電梯
左行右企不嬲架啦
因為搭地鐵快過的士
跑樓梯快過行扶手電梯咪得囉
你開埋呢啲垃圾post又唔見你屌自己公民意識差
地鐵廣播叫你番大灣區發展,你係度做乜鳩。
你邏輯有誤
本身大家企咪一樣快, 好撚公平
想快咪行樓梯

電梯係咪設計出黎只可以一級企一個人就唔該你比啲reference 黎, 我真係第一次聽

講番正題,你行電梯當然有付出, 但同時奪取左人地唔想行既速度, 問題就係呢度
企係度當然冇付出,但係企係度係正常使用權利

你下次可以嘗試整理下你既諗法先表達
Rush hour 趕時間嘅人都係會慢啲到
#75答咗你點解
根本唔應該有電梯呢樣嘢
濕鳩政府強制煙草商在包裝盒寫:濕鳩政府忠告市民吸煙危害健康,但啲人都係食一能樣
一句講晒
冇乜人嘅話咪企右邊囉
排晒隊就兩邊企晒啦
每日香港幾多萬人喺度戇鳩鳩等班傻仔左行右企
約定俗成嘅文化係咩
你諗下
中國人會唔會企左邊?
香港人會唔會企左邊?

仲好意思話我支那

企左邊 唔considerate 趕時間要行右邊嘅 都係支那人
電梯設計有講到唔行得?
我行右邊見呢啲想打尖嘅仆街係唔會比佢有位入 多數都逼到佢行返左邊
不過有啲人係要zip中間搞到3條友連住3格企
人地自己選擇緊做定唔做 你駁人就講緊叫你做就做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞