突發:《蟻俠3》成為《永恆族》之後MCU第二套爛番茄不及格電影

411 回覆
290 Like 7 Dislike
有一幕個老豆老母係到講失散咁多年間各自搵SP解決需要,我真係睇到眼都凸
另外d戰力設定又係on9
個精服者吹到自己幾勁幾威打爆幾多個世界,咁撚大個基地原來係無料黎
蟲仔都輸咁死得啦,睇落整到仲廢過滅霸d助手仔,毫無張力
總分1.5/5
0.5係比Loki
呢套嘢賣情懷得嚟又唔好睇
剩係見到一代同二代蜘蛛俠出場嗰下 已經眼都突埋
玩埋啲Marvel一貫嘅無聊joke 叫佢地證明自己係蜘蛛俠 喺度清蜘蛛絲

呢個位又拖又唔好笑
明明可以安排一啲更震撼嘅出場方式 浪費晒
寧願佢老土啲喺唔夠人打個陣黎救,好過肥仔用魔法開門
睇左啦好睇呀份戲院睇啦
Cap2/3 屌打所有其他角色電影啦
captain 3 我好難當佢係個人電影
基本上係avengers 總動員
同感,降低咗expectation係覺得唔錯
但係同pre-Endgame嗰d比都只係average
黑豹2評分稍好只係力架加成同演員死左嘅同情心先拉高左,我個人覺得黑豹2仲差過奇異博士2,至少奇異2有啲唔同人種睇吓,黑豹2就只有力架同個悶字(白人角色一係奸角一係白痴)
如果永恆族係一套獨電影而唔係marvel云云英雄片中其中之一會評價好啲,而家睇marvel電影好似溫書咁睇晒全部電影同全部影集先夠明個故事其實好失敗
最好笑係見好多香港影評寫到黑豹2仲好睇過蟻俠3
黑豹2成套野勁多位有智力問題,真係睇到黑人都問號果隻
然後佢地竟然讚
真係Eternals咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞