突發:《蟻俠3》成為《永恆族》之後MCU第二套爛番茄不及格電影

411 回覆
290 Like 7 Dislike
batman明知壞人都唔殺,更加出戲
SOURCE?
邊個話無?
有The Rock都係pop corn片

大家唔係諗住The Rock扮福爾摩斯查案?
佢個人設仲係學生
你想幾成熟?
同埋佢嘅衝動都係嚟自於小朋友嗰種英雄主義
唔同Sony 主角一個出嚟社會
一個準備出嚟社會喎
好多時專業評分低
一般觀眾評得高
我由頭到尾都係講緊個劇本方向出晒事 你要寫gg俠做on9仔得 但你要說服到人點解要咁做 要觀眾同情同理解 呢套戲完全做唔到

Batman唔殺人係因為佢老豆老母比人殺 佢殺人就同當年殺老豆老母既兇手一樣 呢條線係佢底線 呢樣野電影講得好清楚 觀眾理解同投入 你nwh有冇寫到咁深入講點解要救佢哋?無
仲有雷神4
蜘蛛俠設定只係好單純既爛好人,見人有難而自己有能力就幫
唔會好似dr strange要顧全咩大局
所以唔好再話咩三九唔識七就駁曬老命幫班壞人唔合理
如果要駁既話,好似蜘蛛俠同daredevil 仲有Batman e一類爛好人型見人就幫既英雄就本身已經唔合理
有無睇過套戲?
ben死事件,自己一個人住既setting,
句能力越大責任越大既中心思想,

上兩代係第幾集出現?呢代係第幾集出現?

你唔知即係你根本無睇過
可能反而會幾好睇
人哋有深入解釋咁理念啊天才 nwh有冇呀?
永恆族絕對係mcu我最中意嘅作品
我夠知佢最後住APARTMENT
我係唔撚知你講嘅「講左」喺邊個講左
我淨係知我睇左3集都係戇鳩仔蜘蛛俠
兩個打打下大家個老母咁q同名,就停手合作,
你不如深入咁解釋下係咩野理諗先啦
蜘蛛仔咪帶殺人犯翻屋企審囉
SPIN去BvS把撚咩
有福爾摩斯智慧嘅人,結果去玩米奇狂想曲,咁都過到骨

咁就解釋到點解乜代宗師都上到D+
第二集係講佢想逃避責任想Enjoy返學生生活,最後既覺悟係唔可以推卸責任

第三集佢一開始係聽May講去救班友,無自己主見,之後呀May死左+受到另外兩個蜘蛛俠啟發,最後既覺悟係即使要放棄愛情/友情,都仍然要救助世人。

兩集既成長點唔一樣
Spin去bvs做乜講緊spiderman 唔好答唔到就講第二樣啦
其實反而係擔心個演員能否同時好似Thomas Hiddleston一樣做百變Kang先至係重點

相信之前影評人係覺得佢唔得,睇到暈先俾咁低分
呢套好過DS2喎
邊一代唔係做緊學生㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞