突發:《蟻俠3》成為《永恆族》之後MCU第二套爛番茄不及格電影

411 回覆
290 Like 7 Dislike
計少少數就拆到個鏡像空間
劇情設計到全部都係黑人
演員本身無問題
個幕睇到心入面屌咗下
佢一套戲用晒所有尼格quota好過套套戲所有主角變晒尼格啦,你寧願犧牲一套黑豹全尼格+女權之後唔睇,定係雷神dr strange全部變晒尼格要套套硬食
呢套係出色喎你覺得悶唔岩你口味姐 唔好講到套野係垃圾
好明顯黑寡婦死左,要揾個女角出黎。
但已經有captain Marvel
雷神又有女雷神,iron man之後又一定變女,black panther都要變女?
我唔係話唔鐘意女人做,但可唔可以唔好強行將角色轉成女角
黑人都係一樣,你唔洗成套戲都係黑人嘛
可能你覺得我歧視,但如果佢出套戲,全套都係黃種人,我都會一樣反應,葉問都有外國人,有日本人啦
除非你同我講金庸
bp變女係因為男主死左焗住轉
片尾話bp有個仔擺明就係想推個仔接班
阿妹只係過渡
而套戲入面既Wakanda係非洲國家
咁黑人主導有咩問題
主角死左呢件事我諗係人都知啦係未丫
阿妹過渡,一定唔止一兩集,個細路咁細
BTW我表達得差,個妹做無乜問題,重點係套戲入面女性比例奇高,好似專登減晒所有男角走

而黑人主導無問題
但宜家套戲入面係十個有個九個黑人
宜家非洲人種比例都唔係全部黑人掛
咁wakanda既人種係就係黑人呀嘛
你唔走去屌點解港產片入面全部黃種人
有無睇我上面?就算佢拍黃種人,尚氣係未全部黃種人?而且呢套唔係非洲片,受眾唔同,而佢入面都有美國部分
睇完覺得好普通 只係前嗰幾套畀屎你食
今次舊屎冇咁爛咁解
尚氣班主要角色入面邊個唔係黃種人
btw你係唔係覺得要wakanda成個國家入面有白人先岩你心水
Wakanda接受全部角色,包括唔太關事既都係黑人喎
尚氣班主要角色入面邊個唔係黃種人
btw你係唔係覺得要wakanda成個國家入面有白人先岩你心水
Wakanda接近全部角色,包括唔太關事既都係黑人喎
CIA個探員同局長
個反派都唔係黑人 係拉丁裔
多謝,有三個咁多,計埋佢去大學有三個學生,其中兩個無對白,有六個
BTW, 其實我覺得係點又影響唔到套戲,都影響唔到你
只係我唔鐘意,no big deal
啱啱睇完
果然低分既就好睇
真心開局好靚
咪撚信爛番茄呢啲PR
Pin啦屌
估唔到無咩新角色/亂入都唔會太悶 單單靠佢地幾個反而唔錯 永恆族同呢套都好睇
個印度朋友既rap
iron man死咗唔算情懷啦以為呢個可以推進劇情,等peter成熟啲,點知去到3又變返on9仔
墨仔嚟
最尾場打鬥其實幾好睇
critic score可以食屎嘅

等audience score
真係賣entertainment就賺撚到笑
邊似得dark fate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞