“真”高質電器傢俱討論(25)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
ia 冇保, ideal好似有,但我未幫襯過。
兩年前喺ia 買,基本上係行貨價一開二,心態都係博一博,唔好彩壞咗就買過部😅
到而家已用咗兩年,再用三兩年就當賺咗啦
想問下48 同490 你點比較 巴打
1) emsd freezer cooling kg and watt. Prefer both high. Merely focus freezer cooling is a trick, there is a refrigerate cooling kg but not show in hk. Show in china.
2) ru vege compartment
如果真係咁平totally agree

I see 比較複雜 同埋香港區隱藏左啲資料
如果因為顏色簡左hsf 48 會唔會好on9
當時買好似一萬鬆啲。

8系
日立呢
泰國櫃唔洗諗. 三菱.
買啲可以有零件賣配
2合1洗衣機有無推介,見消委會有隻whirlpool比得上Miele
其實裝左天花浴室寶 kdk30 ,有無需要裝埋抽氣扇,有d 人又話裝埋平時開抽氣 冬天先用浴室寶,但裝2部又好似好on9
第一Miele.
邊隻model
洗衣乾衣機
兩款邊隻好? 會用黎乾床單
LG FV9A90W2 , Bosch WNG254YCHK
Bosch
巴打
抽濕機LG 你有冇研究?
知唔知MD19GQGE0 同MD18GQBE0 有咩實際分別?

https://www.lg.com/hk/dehumidifier
抽濕機要密閉咁乾

有得揀好似乾衣機好啲
我都會有乾衣機
但新屋近海邊 一定要買定抽濕機
你講講下 我都可能要買

不過入左伙再睇,我睇左一大堆家電 到最後都係等度位先決定
淨係敢買aeon福綠壽啲細家電
咁又係 最好搞好晒先買 因為都好快送貨 同愈來愈平
但最好預返啲電制位

我做左功課 LG 都幾好 又好推 又易抽水箱出嚟
有冇邊間電器鋪介紹
見諒未得閒. Lg 同Samsung 冷氣就知.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞