“真”高質電器傢俱討論(25)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
消委會測試市面上14款抽濕機,發現「惠而浦」及「金章牌」抽濕機安裝HEPA(High Efficiency Particulate Air)過濾器後,每日抽濕量較其聲稱數值分別低約13.2%及23.1%,能源效益只達2級及4級,而非產品標示的1級。消委會已將結果較交機電署及海關跟進。

Hepa 抽濕機 Panasonic
西門子 WH34A2X0HK 8公斤1400轉纖巧型洗衣機

呢部係咪OEM黎?
係咪右下角有粒的果D就唔係OEM

諗緊佢定買2合1個部 WN44A2X0HK 9公斤洗/6公斤乾1400轉前置式二合一洗衣乾衣機
買Bosch 個隻,呢隻Siemens 無冷凝器清洗唔得.
Bosch WNG254YCHK
呢隻嗎
等陣要reconfirm
暫只有wd15g 有. 你可以參考下
電器 通常去邊度買?
純粹睇襟用 唔易壞呢
日系四隻牌子基本上同質. 其餘睇功能及易唔易臭.

如果西門子薄機有邊部好啲(二合一計)
如果無fluff clean( Miele一定 有) 咁買原廠最平既二合一有筒洗
日系有二隻牌子比較易壞,係日本甚至世界各地都係一樣. 呢二隻係個PAM 度設計都係複雜啲勁d.
即係呢部了WD14S468HK
WN44A2X0HK 佢online 有寫有自動清冷凝器
你問下西門子,但型號目錄無寫有
獨立乾衣機

西門子同 miele 分別大唔大

有冇師兄有用過2隻?
Bosch / siemens 8kg 剩洗衣,邊款正?
用緊Miele, Miele win in honey comb and matt drum surface. Heat pump dryer less shrinkage lower temp and energy efficiency like built in a dehumidifier inside the dryer than condense type one.
買德制.
5 6k買抽油煙機係咪都仲係富士皇
老豆一起鑊煮嘢就成屋油煙
有冇人用緊ebuiq電力軌道?
係咪留個13A 電位已經夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞