“真”高質電器傢俱討論(25)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
係德國造嘅一定大大隻字寫出嚟做賣點,驚你睇唔到。日本製造嘅雪櫃電視都係咁。
都正常 不過有樣野好on9
S/B記唔少電器MIC 但係佢會先運去德國倉
之後又再由德國寄黎香港到賣 所以香港行貨價食左兩浸長距離運費成本
講真MIG is overrated
唔駛咁介意

啲德國佬都屌MIG
German Engineering uber Alles 同東西德一齊消失係歷史
佢地為左cut cost請埋啲refuge啲做 (領津貼)
然後外判公司去做為做而做既QC
但有問題無視照出 最多退貨換貨
變相搵客黎做debug 再減少R&D成本

Well, still made in Germany
啲洋鬼子真係古惑
有冇熟電既巴打?
想裝部洗衣機 (max 10.2A)同乾衣機 (max4.5A)
但如果同時開著兩部機,最盡會用14.7A電
點睇電箱先知夠唔夠力?
超薄洗衣機有冇咩推介?
咩牌子比較好?
普通插蘇都有13A,就好似你同時2個13A同時插住電器黎用,你都唔會擔心 所以呢個其實唔需要理
反而如果全電家居又單相電,先需要計下全屋電器咩情況下會跳製
直接係德馬買咗個電磁爐,係行貨3折
幾多錢?
想知咩牌子同model?咁岩而家要買雙頭座檯式電磁爐
bosch同Siemens都有,不過80cm以上嘅唔寄,60cm以下嘅先會送。我買咗bosch series 8 60cm
自己換插頭就搞掂?
插頭都唔使換,我嵌入式爐嚟,全部用接線入牆身蘇
Sad but true
Vaio made in Japan都只係裝螺絲
啲膠殼 底板 都係鄰國出產
我見大眼雞窄極都大概60cm 最多都係薄身
請問呢部好唔好用?我都有心思思想買
未用
有twindocs啱晒懶人用
筆直夠上埋洗乾仲好
巴打們 想買抽油煙機 暫時睇岩 以下3部

ELECTROLUX 伊萊克斯 EFC926SA
TGC EXCEL 710+
富士皇 FR-FS2270 <-- 有冇巴打試過 佢講到佢個整流版好似好堅咁

屋企用明火煮食 依家老母一煮飯 D熱氣同油煙就攻返哂入屋
呢3部都係筆直以內 大家可唔可以幫手俾D意見小弟 邊一部會比較好
筆直夠梗係分開買
仲要夠位
DPS986 或富士皇斜面,勁力寶.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞