祕撈副業討論區

492 回覆
9 Like 1 Dislike
又出發去祕撈
係美國讀書好想搵到份外賣仔做
我個人鐘意做外賣 多過 做接電話或者侍應
可能我能力性格問題
而加個個月生活費都好貴
每日都活係內疚中

上面16k 一個月做外賣既巴打可唔可以講下你點搵 你點分配時間

我返星期2到星期6

星期三四五要返埋午市

淨返夜就4個鐘

返埋午市就6個鐘

我d堂全部朝早上,下晝健身,夜晚返工
正職:15k (三月可能加到17k)
副業:私補1k weekend放假幫小朋友補下習

補習同行

我個個小二 所以得$80/hr
但係搵大個啲 又要夾岩時間同地區 好難搵

三寶
1 平安卡(綠卡)
2 工人註冊證(入閘打卡用)
3 身分證

唔該巴打
Btw,唔識人係咪好難搵散工撈架?

唔會好難 只要你唔要好睇價錢就得啦
人地要ot都搵個正業做啦
聽d 師傅講有d公司就係靠ot 座大份糧

做份雜工 9個鐘到600會唔會好過份?
利申:白紙

補習同行

私補係秘撈中最易
一個月袋番千幾二千蚊

補習同行

私補係秘撈中最易
一個月袋番千幾二千蚊

同意

補習同行

小二就要補習
有童年咩
截至今日

正職 :地盤 ~19k
正職:保險 0~70k
正職:自己公司 0~10.5k
你地咁辛苦都只係搵多幾千蚊
都幾慘下
都幾慘下

係香港生活係咁撚慘
係美國讀書好想搵到份外賣仔做
我個人鐘意做外賣 多過 做接電話或者侍應
可能我能力性格問題
而加個個月生活費都好貴
每日都活係內疚中

上面16k 一個月做外賣既巴打可唔可以講下你點搵 你點分配時間

我返星期2到星期6

星期三四五要返埋午市

淨返夜就4個鐘

返埋午市就6個鐘

我d堂全部朝早上,下晝健身,夜晚返工

學生係真係揾錢揾得多,認真。生活費都平d, 首先交通費都贏哂

補習同行

小學有度好,補得好有時家長會介紹

補習同行

小二就要補習
有童年咩

我補既學生大多補習既原因有時係細路唔聽家長講居多,唔係個家長想谷個細路
都幾慘下

係香港生活係咁撚慘

就係。。有頭髮邊個想做熾哥
都幾慘下

要祕撈得都唔係D乜野高人工既人啦
都幾慘下

錢搵錢好過啦

補習同行

小二就要補習
有童年咩

已經算好 佢淨係週末無野做先補 唔洗放學後補
試過補左一堂k3小妹妹 成堂係到發癲 搞唔掂
都幾慘下

錢搵錢好過啦

有咩投資建議?
正職:學生
副業:補習 5-6k

正職:學生
副業:補習 5-6k

巴打你係咪補名校個d

錢搵錢好過啦

有咩投資建議?

建議我就冇啦 因為每個人玩法都可以唔同
不過真係預左要交學費先 之後就可以有穩定回報

錢搵錢好過啦

有咩投資建議?

建議我就冇啦 因為每個人玩法都可以唔同
不過真係預左要交學費先 之後就可以有穩定回報

有咩藍籌介紹?
正職:濕鳩文員仔 15K
祕撈:影相,uber,graphic design...... 平均 5k
正職: Marketing
副業: 影相 (Event, 人像),拍下片

師兄有冇路數介紹下?
正職:濕鳩文員仔 15K
祕撈:影相,uber,graphic design...... 平均 5k

文員都有15k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞