祕撈副業討論區

492 回覆
9 Like 1 Dislike
暑假先有

正職:audit狗15k

副業:禮拜六日part time救生員/教水 4k

audit重有時間做副業?

local firm 5天工作制,禮拜六日又無人約無街去幫補下
有無IT人可以分享下?

幫朋友問的,有個potential ge project想做,但之前未freelance過,想知有咩要注意(傾價錢做ge過程呀,咩資訊都可以)

傾好Project Scope,要比個客接,Out of Scope既要另收錢;Support 咩platform同version,唔係執撚死佢;做唔做Maintainence,Service Level去到幾多;數期點計,簽左比幾多成,完Project比幾多成;包唔包Source Code...等等

你地個個都正職有14k

正職加副業都唔夠買樓結婚

因為我地唔識得投胎

11.5太少,有無諗住轉正職果份工?

有呀。我而家間公司冇升職可言,冇左assistant個字只係多$500 之前in過retail個d back office既工,冇回音
正職:full time student

副業: 外賣佬 16k

送外賣16k

送外賣都可以16k不如一槍打死我
暑假先有

正職:audit狗15k

副業:禮拜六日part time救生員/教水 4k

audit重有時間做副業?

local firm 5天工作制,禮拜六日又無人約無街去幫補下

但peak既時間你唔使星期六都返去呀?
我都係學生外賣仔
而家外賣好好pay 所以咪睇小外賣仔

因為我地唔識得投胎

有呀。我而家間公司冇升職可言,冇左assistant個字只係多$500 之前in過retail個d back office既工,冇回音

過左年後走
我都係學生外賣仔

宜家香港
係得體力勞動既工同撈偏搵得多

因為我地唔識得投胎

過左年後走

好多人都咁講呀。。 我想揾d可以唔使成日坐office既工。其實頭先講個份既工作內容我都幾鐘意,但又點
我都係學生外賣仔

宜家香港
係得體力勞動既工同撈偏搵得多

體力又唔夠人黎, 撈偏又唔夠人惡

因為我地唔識得投胎

過左年後走

好多人都咁講呀。。 我想揾d可以唔使成日坐office既工。其實頭先講個份既工作內容我都幾鐘意,但又點

我返左幾個月office都發覺自己唔係好鐘意坐office
反而寫文可以一路行一路寫

過左年後走

睇下你正職同副業係邊行
我prefer 正職係坐多d,因為副業都用體力同埋平時都要keep住操野,所以正職放左正太勊乜都做唔副
想問電單車外賣請唔請 P 牌仔?
而家兼職的士狗無得做鳥

🐼請 我p緊做緊
正職:full time student

副業: 外賣佬 16k

送外賣16k

送外賣都可以16k不如一槍打死我

美帝

同一間野正職果兩個係講緊28k 一月
想問電單車外賣請唔請 P 牌仔?
而家兼職的士狗無得做鳥

🐼請 我p緊做緊

咁我要努力考啦
大約幾錢一粒鐘?剩做星期六得唔得?

佢要求pt星期六日一定返到

過左年後走

睇下你正職同副業係邊行
我prefer 正職係坐多d,因為副業都用體力同埋平時都要keep住操野,所以正職放左正太勊乜都做唔副

我副業係補習都係坐既居多。。。都用腦既因為教細路
Auditors都有時間秘撈

因為我地唔識得投胎

過左年後走

我而家個份有時同事出去講talk都要幫手但唔多。。之前in個份就負責諗下d貨點陳列,同埋都落貨場,又要同其他部門夾下有咩promotion呀咁。。。都算係想做既野囉

🐼請 我p緊做緊

咁我要努力考啦
大約幾錢一粒鐘?剩做星期六得唔得?

佢要求pt星期六日一定返到

咁咪一至日都要返工

要揾錢就係咁啦 我試過6點起身做完副業直落返正職
Auditors都有時間秘撈

我都覺得佢好勁,巴打應該係好快就做完一隻job既人
祕撈完岩岩收工
祕撈完岩岩收工

想練返手臂線條可以點做。但唔玩machine
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞