[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
放一半極同時俾啲油,等架車有啲衝出去嘅感覺時再慢放埋果半
大膽的俾油,架車嘈由佢啦,唔會爆炸架
全方位Ken sir 係教8字勁
不過而家好似畀晒benny sir 教啲人話佢成日吹水
我跟學車天使基sir 話佢有教沙駕元駕路試
唔知佢肯唔肯教老強你可以搵下佢哋問
咁幾時鬆腳break好
有少少唔太協調
我就極力子同腳掣一齊放
跟天使啦,一對一
利申 商業宣傳
個重點唔係幾時鬆brake
而係幾時鬆clutch
畀多啲油clutch 預鬆啲其實係人都做到
反而係你clutch 太早放晒先搞到你死火
月尾自己再試下
唔該哂你先
點解話係clutch 問題呢
你揸出街會見到有啲學神畀大油又行到,有啲人架車同平時一樣咁細聲都行到,即係話油門多少唔係搞到你死火嘅主因,你二波起步都係一樣方法

我之前都係以為要呼大油先上到,但係練得多自己領悟返嚟,同你46做斜路起步一樣
係咪放左極力子但以為自己吊緊呀,我初初學個陣都試過
駕院啲車太牛肺都唔知鬆晒定未鬆
我之後出去學攞Suzuki 125練先練到
唔好怕比大油
就好似商用車2腳極力子補油咁比大油就岩
然後極力子摩擦點就鬆腳制
我第一堂18 2腳極力子3轉2 補油用地板油
之後彈幕
唔建議比大油,我第二堂強制個陣就係咁差d 彈射出去
應該要習慣聽聲,一開始揸實極力子比多少少油,但係唔好太大油,之後慢放極力子到差唔多吊個個位,如果引擎太細聲即係唔夠油會死火,太大聲即係比多左油會彈射,聽到差唔多就鬆多少少極力子到吊極力子個個位同時鬆腳掣
好似係咁,正宗識揸唔識講
趁未考路試應該要操爆個body佢
肥過架電單車都推唔起
我都係自練買多左幾堂,好唔熟好唔知點開咁
彈射唔係因為你俾大油,極力子放得太多太快先係問題,除非係大油到燒胎咁
最癲係架架都唔同位,有啲個行程係放晒同吊住得少少分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞