[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
早報早享受
就係因為咁樣唔係安全
認真? 隻手輕放在牛角上(唔係長BRAKE),當在路上有突發事方便摙BRAKE(eg DC9突然BRAKE),唔明點唔安全,反而之前有清話陪養收油先落BRAKE我仲覺勉強講得通
我有問過,話其實咁慢唔駛真係成日用頭BRAKE
反而想大家用多D尾BRAKE 拖油過彎

當然考車同真實都係唔同
我同事佢日日開返工話佢都係兩隻手指係個BRAKE到
On9
踩單車咩
長期放住一來攰 二來加油唔順
我有牌,有時帶緊個學仔羊練車(前後剎都在牛角),我自己習慣雙手係效在牛角上,目的當然係有需要時及時剎車啦,個學牌朋友就學左我,但上路試當時就被老師話咁會肥,我自己相當疑惑先在此發問。
咁如果有死車點爬唔洗打燈過線?
我意思係電單車要喺同一條行車線
但係46可以行過對面線
咁正常 46大架 前面有死車 你唔過線點爬但26 你咁細 都係留返一個車門位爬頭? 必要時都係要過線架啦
見樓上講開爬頭,想問下其實你地考26 會唔會爬頭?
上次考試落斜轉左入亞皆老街有個dc9 係轉彎位落客… 我直接爬左頭
官最後冇開聲都冇剔我嚴重,但諗番起好似應該乖乖地排佢後面
上落客就等下啦
好快姐
話知後面呠9你
停定咗嘅車係可以爬
有速度嘅車就唔得
棍波車好能難(;´༎ຶД༎ຶ`)
巴打冇揸過46棍?
有1,2牌
但26定油好能難轉灣成日唔小心扭到搞到突然加速就炒
聽日就上路試堂
same here

阿SIR話我太緊唔夠鬆
返去屋企個手指公位痛左兩日
因為啲啊蛇冇教你點揸車
https://m.youtube.com/watch?v=tPsjr7jxO0o
撈埋車手
屌奶星買返十堂先惡補先
定油轉彎係靠尾指同無名指下面嗰一細塊肉去定油,你扭軚嘅時候唯獨嗰忽肉係唔會郁,咁就唔會轉彎chok到油門
強制試第一個圈停黃格入左N波
起咗兩次左腳踩返落1波 最後竟然都合格
d 阿sir 成日話江湖傳聞可以咁做,姐係你實測左係work
N年前個官同我哋講舉手示意就可以落右腳入返一,死火就自己搞掂唔洗講
真係建議考之前問下個官 我咁樣轉波有啲博
有第二個考生又係咁轉 不過失平衡落埋右腳 最後佢fail我pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞