[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
我印象中得DF150有LED咪錶

GN125:
我成日好想知呢d駛唔駛真係自己記住起咩波 定唔駛理 聽聲/睇轉數去轉波就係?
如果你話波段顯示嘅話好似得魚波畀佢條女嗰架CB150先冇
正常駕院車街師傅車都有show 1n2345

轉波嘅話聽到嘈就轉高波, 太快嘅話會先踩低過3000轉先落一個波
我3 4000己經覺得嘈
想問問大家意見,
報天光道好定鴨利州好?
噉你睇咪錶
每個波+10km就要轉: 2波到30km/hr就轉3波, 3波到40轉4波
天光啦
鴨駕你會練到求助無門
咩意思? 好少人去呢到考?
除非你本身住鴨脷洲果頭
未因為條路容易而報鴨脷洲係完全唔著數
因為鴨駕啲啊蛇好廢
街師傅唔會肯入嚟同你補鐘

鴨駕又唔係平, 3牌passing rate同街一樣
你有筆直不如喺天光道搵個好嘅師傅練多幾個鐘
其實你最後喺鴨駕用嘅錢足夠你喺天光道搵師傅練多幾次
鴨駕我淨係數到一個係好少少
其他都鳩流流
咁我自己都真係打得柒柒地既,我自己都覺唔係好順
所以衰自己都冇野好講
你係咪打出界?
六個有d離譜唔柒都打到暈暈地啦
本身睇佢啲片冇咩野
揸車又識比5 叫做好有禮儀又禮讓咁

有次睇佢揸26上山片
見佢係用呼油聲黎提人有車經過
我當堂打個凸
有下仲要個睇落得5-6歲嘅細路女係隔都咁大聲呼油
唔好話嚇親小朋友
我系隔離我都覺得好嘈

估唔到佢有份搞到26形象越嚟越差
25R恐慌性拋售
上完第一堂老強,仲未轉到波,唔試定油,轉二波又唔夠膽比油,係咁死火
俾油真係要克服,因為最後衝燈要扭盡
其他上埋b,c 練多啲就ok ,唔洗擔心
monkey 最初睇佢D周圍走既片係幾得意, 但之後就開始悶, 同埋講起呼油聲佢有條片好似係有架唔知的士定貨VAN小路出見佢唔到, 佢就呼左下油.
果下我諗對方係架車入面, 真係可以聽到 就算聽到又真係會察覺得呢個係一個警示 萬一果下手殘拉唔實個極力子架車咪子彈咁飛出去
你轉完2波要定油而唔係一嘢畀大油
讓子彈飛
好多時撞車就係習慣咗呼油先而唔係減慢車速,monkey真係夠好彩先冇撞/俾人撞,26咩意外都係自己輸
俾油係咩操作部車冇裝horn
唔係好明,學牌出車乜唔係出咩車就用返咩車考咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞