[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
咁就唔知地玩咩啦
我好似係上強制果時有人問日開車時係點望, 係咪望4下咁?
個呀SIR話左右一下就得啦, 係要大動作啲, 個幅度要俾人睇到你係望到晒鏡同盲點
考完老強,死咗火落咗右腳,肥咗哭撚咗
而家肥再排要幾耐
都要排半年
就咁學牌可以去觀塘,上網都得
報路試先要去長沙灣/金鐘
你嗰陣去土瓜灣新觀/土瓜灣A1/觀駕有信街center問?
唔得㗎,一定要有路試期先可以整學牌
所以一係就一齊整
一係就淨係排路試,過幾個月先整學牌
後者好處係萬一肥咗要考第二次,個學牌唔會過期,唔洗比多幾舊去續
我唔分開攪喇 我自己都book左長沙灣先 不過要成個月 睇情況如果得閒就搵出面d代辦 唔係就自己攪 反正我都唔急既 都係差個1個月姐
近幾次去敬德街都撞到個阿婆做正義魔人
係咪近排嘅事
你幾時見到佢
我so far練咗咁耐好似冇見過
禮拜日下晝
平日夜晚都有
佢有冇咁得閑
我諗兩個都得既 不過考車我就做足唔搏
做足實冇死錯人
真係唔順,有時可能條線唔啱轉唔到想去
同隻手真係會唔小心再比多左少少油好唔穩...
好難練
你要諗下實際情況喎, 真係出車, 你燈位開車真係要望4下先開?
同埋你路面要過線都係一下望晒鏡同盲區, 咁點解開車要唔同做法?
利申, 學同考同係左右各一下
我都試過問自己到底望乜野, 其實你要知望乜野首先你要明望黎有咩用
例如開車時你望左右其實係怕突然有車急速駛過, 有人行過。
又例如轉彎時望鏡係防止過線, 俾大車夾
其實學神買個靚D嘅全罩(大概$4000)會唔會有D On9? 如果有拉花會唔會大機會啲比官唔好嘅感覺而易啲比人肥?
之前觀塘個staff同我講土瓜環個system 一樣可以check 到原來佢㞗噏
個官睇你手車啫, 睇你個頭D拉花做乜

我覺得你有決心學完出車買個靚D既無所謂, 自己用得舒服啫
啊婆撚你過日神
得罪講句,4k都係入門級
拉花唔會囉
小心有仆街放釘好過....果隻釘一中就要換軚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞