[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
唔使畀一次半次嘅失敗影響到你
有時打8字都要睇下你當刻嘅精神狀態

我平時8字都打到,臨考嗰個禮拜入去嗰度剷埋𡒊
港島撚可以考慮去海怡半島
就算搵唔到街錶
泊工貿都係十幾蚊個鐘
點望4點
望上邊個欄杆、不准進入同埋敬德街2邊路牌

想問下各位師兄呢張係咪已經等於路票
係咪可以直接攞去排路試?

不過如果個期多過發出日期後18個月就要買多次
明白 thx!
我之前打左去運輸署問佢話路票未過期就ok 所以我都拿拿臨寄左去攪 廢事又晒510
呢幾日打算去學車
想問下報左强制先 定一次過報埋路試?
分開報自由啲 唔洗綁死曬
到你考完強制之後鍾意搵街師傅或者返駕院都得
想問吓你哋熱身呢會唔會偷偷地入去 因為我考10點幾呀邊度都去唔到 常樂街都入唔到去
收到!咁想問去觀塘定鴨駕好?
聽人講鴨駕路試易好多
如果我强制去左觀塘 咁之後路試又去唔去得返鴨駕?
Sorry 乜都唔識 問題比較多
強制其實無乜所謂 邊個場就腳咪揀邊間

鴨駕有人話易 亦都有人話因為路線簡單令考牌官捉得嚴格啲
可以睇下有無考鴨駕嘅巴打分享下

可以 直接去新觀駕淨報強制 之後路試想去邊到報都得
如果你冇報一條龍(強+路)你路試係可以轉去第二度考

個人覺得天光最好
鴨駕係最易,不過鴨駕啲啊蛇好hea ,你會嘥好多自練堂嘅錢同時間
你學車都係為咗學好手車咋嘛,天光有好多好嘅街師傅揀
如果你有budget嘅不妨搵出面學好佢
你考嗰個時間有啲尷因為學車時間係930開始唔知有冇街師傅肯偷雞畀你租
不過我都建議你直入敬德練,如果有人肯租
其實駕院非駕院都係49% passing rate
根本唔存在易啲
https://www.td.gov.hk/mini_site/atd/2022/tc/section3-19.html
一直都係都市傳聞
住得近就話啫 聽完特登去鴨駕嗰啲真係幾搵笨
搵個好嘅師傅 自己肯努力啲花多啲時間練 天光定大球場都唔係問題啦
大球場就真係難講啲
但係天光真係算係噉都係得3點多車而且天光要面對嘅突發事比較 routine
肯練基本上遇到考試嘅突發事平時都會見過
完全明白,想買架新車,但又冇位,新車泊街又好肉赤同驚比人搞
最後都係諗住PASS左平平地出架2手玩住搵位,即刻睇車都冇癮
香港玩26真係鬥決心
無車玩辛苦啲
定日日抄牌搵位辛苦啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞