[26]考緊26?你問我答 (47) 召喚1001失蹤人口

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
加油 頭3堂成篤屎都唔緊要 補鐘冇呀sir即刻冇壓力 好快上手
一早咪問你係咪老強囉,重諗住你二波打8字咁堅
以前有師兄話係佢部車廢,停車驚死火先呼油
我都係,第一個彎前上2好似太短車速太快唔夠轉咁
過左上2跟住第二個彎又好似穩D.... 個心理關口

快考所以都係先練自己順個個先過左再算.... 唉....
幾時有問我一開始咪話場內
出面打唔叫場內啦
何文田常盛街水管急修:往天光道方向,近鄧鏡波學校的慢線封閉,一帶車多。
2023-02-24 HKT 11:27
考官一係用自動波一係用cb 300喎
已拎學牌,準備買R6,問緊保險幾錢

遲啲上大山影追蕉
講真,其實揸電單車都幾型,想學電單車既你入黎討論下
https://lih.kg/3314202
畀多少少油起步可以好快就上2然後我發覺上左2波都仲有少少距離先到灣位
前幾堂睇示範仲諗緊咁短距離點上2波原來係我一直唔敢畀油
我用19考試車都唔死火, 佢點會死火
想請問咁多位師兄停車有咩技巧
成日都停到柒柒吓咁
我就除左急刹, 係放油門3>2>1波, 最後用腳制停, 頭制停定先拉
係咪距離一個車位左右已經可以踩定入波?
我成日左腳臨落地前先踩,搞到手忙腳亂
踩完一波放埋極力子仲有力行多一個車位, 要預定停車距離
正常係3->2然後跣到落10再拉一半clutch 剎車,同時轉埋一波
最尾先拉晒clutch
琴日郵寄去希望順利拎到學牌
點解會唔順利
張支票太耐冇用 唔記得個簽名係未而家個個
寄失
或者佢戶口冇錢畀政府present cheque
我係慣咗3轉2之後頭尾剎掣一齊用,臨停車一兩個車位先拉極力子落返1波然後停低
頭掣用兩隻手指拉就得,如果唔係一緊張揸太實會好chok,用兩隻手指容易啲控制力度,用得好係順過齋用尾掣,同埋剎車距離短好多
我入左錢落支票戶口喇 係本支票簿太耐冇用 唔太記得個簽名有冇錯 不過我都book左1個月後去長沙灣攪 如果郵寄唔得就到時再去攪啦 張路票未過期就得
學院d廢鐵 太低轉會卡N踩唔落1
鬆逼都唔夠轉 變左俾油停車
我考嗰陣都試過喺樂活道上斜停低嘅時候入錯空波,舉過一次手
原來落唔到一波同轉數都有關係,呢個我真係唔知,仲以為係我踼得太細力先落唔返一波
唉,距離考的時間愈近就愈忐忑,
高興嘅係有機會可以揸26出街
失落的係無月租位點出車?
骨位又要爭櫈仔
爭唔贏又日日320
爭到當月租又俾人話

想襯後生揸下電單車姐
咁考個牌黎做咩

利申:呻下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞