英國研究預計,移民高峰期已過。全期只會有30萬左右港人去英國!

448 回覆
54 Like 107 Dislike
香港有雙普選未
有一堆係本身就有外國passport
咪唔計數囉
唔知世事有乜突變既風險

你擺落任何國家都得
唔去英國就等於留港
智力有d問題
退中國藉有咩用
反正都係豬

你寧願做隻有錢嘅豬
定係窮嘅豬
咁e家都係得Bno有數字姐
邊個同你講啲人淨係去UK
仲要一定經BNO visa?
個個似你咁低賤得本特衰同BNO?
我識果d去加拿大 多過去英國
你先on9
睇外國官方數字唔會計到80年代移左回流再閃嗰批
身邊有公屋仔差唔多拎成球走,不過應該父母屋企有錢
為所謂民主自由害人都得, 9UP 算咩
識幾個呢一兩年將會去,
即係一半已去左英國,仲有一半將會去
遲d立23條,再大d財赤,加稅, 復常左幾季出d數據睇下對唔對路,到時就會再有一班決定走唔走。 當一個地方再搵唔到食就走架啦。
加拿大,美國都大把人去
岩岩畢業果d,多數去加拿大
以英國6000萬人口,如果有30萬港人湧入,已經唔係小數目
100個唔做嘢嘅廢老都唔及一個教育中嘅小朋友
100個公屋低收入人士都唔及一個中產專業人士

上面成班討論幾多人走而唔係咩人走
相信智力都唔會高得去邊
身邊去左UK既朋友咪又係做隻英豬吃喝玩樂唔理政治
同埋都講明攞完BC之後一定係回流/去其他地方發展
上次玩左10年….. 頭5年走30萬,今次19年尾到22年中2年半走左23萬,勞動人口走左20萬,學生上2年都走左5萬,唔明個23萬點黎,實際應該再多d,成個浪埋單4-50萬就差唔多,後生20-35已經斷層左你睇返走得最勁個班

教育局日前更新幼稚園及中小學教育的統計。截至去年9月中,即本學年開始時的學生人數,本報比較上學年同一批學生的數據,發現全港共流失約30,515名學生,較上學年流失的約21,000人

單計1992年,就有超過66000人移民他國,而1990年至1994年共計約30萬香港人移居海外,佔當時香港人口的5%,當中不少屬中高管理階層或高學歷專業人士家庭。移民潮維持至1994年以後,持續5年以上。
老蕭都係日日咁吹

吹得多就當事實
好似啲人講過埋年辭職一樣咁眼熟,結果低工資高工時之餘仲做同一個位置廿年
間間學校都收唔夠生,有啲幼稚園同一年前比直情唔見咗一班
香港冇格仔o既曹嘉超咪全公屋囉

仲帶埋大陸老婆同仔去
呢句珍 一係有經濟能力 一係信念極強
真,好地地移咩民,唔on99亂講嘢邊個得閒拉9你,口罩戴戴吓咪慣,間中除低邊有人捉你,打針曬得你幾多時間,安心出行掃兩掃搞掂。洗乜去英國享受40percent税再加council tax。 得翻雞水咁多錢出去食個飯都唔夠,啲税仲要用曬黎養吸毒white trash仲有住酒店班難民,想睇醫生唔該等翻幾個禮拜,急診室等到死都無得入。成日話英國人做嘢慢少少無所謂,但係係慢幾個月啊嘛,仲要無交代無組織做少少野都做錯曬,隨時可以怪翻你轉頭。啊,仲有唔該小心啲桶人嘅痴線佬,仲有啲非法逗留嘅中東難民因為佢地一個唔覺意會偷你銀包電話。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞