英國研究預計,移民高峰期已過。全期只會有30萬左右港人去英國!

448 回覆
54 Like 107 Dislike
支持
Thanks,已射
你從主觀觀察去討論人種交友及群帶behaviour,已經交待咗一個客觀人類研究事實--物以類聚嘅習性。人係天性會傾向於找尋同類物種去共存互相依靠。所以強行要完全變白人習性視為融入,又係有少少強迫性地違反自然天性行為,無話錯但一定要有能力去克服嘅

反觀,匪共叫班支那賤種嗰種過度排外及挑撥敵我矛盾玩分化又係CLS,日日整稻草人出嚟白人/中國人、港男/港女、到移民定留港,永遠製造人同人對立,務求令大家唔記暴政幾仆街,係徹底違反人性囉
吓?你見到啲每日一篇每日關於移民熱門post,加埋香港紅藍媒,日日落力詛咒英國外國人間地獄,你都仲認為“英國被一面倒唱好、英國被捧上天”

喂,呀哥,你客觀啲好喎
屌,咁撚謙虛做乜撚,你擺明係李嘉誠咁嘅級數隱型富豪啦,駛乜扮打工仔on9仔搵9皮咁撚少呢?

大灣區、KK園區份份工都係屈90後去做,自己就做agent老屎忽介紹食水深就得㗎啦,水人去死上位肯埋沒良心之嘛,你要咁定位自己好撚叻喎
你自己睇吓啲留言同埋負皮咯。大部分人根本就偏向支持移民,咁當然唔係一個問題,移民一定有佢嘅好處,你賣樓過去渣住成千萬流動資金退休梗係開心。

同埋網路世界唔係得連登,facebook又好乜都好,都係偏向美化移民。
我覺得唔一定要融入,講真班白人expat嚟香港有無融入過我地,梗係無。人哋覺得自己優越啊嗎,洗乜癡你班yellow monkey。

咁我地都唔需要融入佢地,人哋都唔融入憑咩我地一定要強制融入,自己舒服咪得。
先講留言美化移民?點美化?有冇例子?就講返圍爐同融入白人呢段,正反意見都有,你邊段得嚟留言會美化到移民?

再者,香港人速食文化睇留言?客觀啲10條有9條標題係唱衰移民走難,水人留低交稅養暴政買水炮車,點美化移民?

嗱,客觀事實,留低就係要交稅比暴政去繼續資助政權政治迫害返香港人呢個從來無人駁到嘅事實,你覺得咁樣嘅留言係美化移民,可能只係你掩耳盗鈴?定你對呢個客觀事實好反感好唔滿意但係又駁唔到?

呢期移民潮萬人走難嘅因果,暴政政治迫害問題使然你心照啦。客觀啲睇英國嘅好多壞處,但唔係過度渲染水人留底囉
美化移民果啲fb yt大把,唔知宜家仲有無咁多,以前好多,當然好多都係話英國好,無過分美化,但係呢啲平臺無乜機會接觸到英國嘅衰嘢。仲有我踩英國無踩澳洲,我無去過澳洲但係就咁睇澳洲好好多。

你話交稅又好乜都好,點都有香港人留低,香港人走都有人填個空缺,無論如何香港人都係會俾人迫害,同時香港好多誘因令我翻去,不過呢個係我個人決定。我個人認為去到最後,最掩耳盜鈴嘅行為係認知到香港人交稅有機會間接害緊自己,但係明知無辦法阻止呢種行為嘅情況底吓,選擇移民,令自己成為非加害者(覺得外國生活好而移民唔計)。咁但係香港咩都無變過,共產黨依舊統治香港。你最後得到嘅只係因為無參與加害呢個過程而免除嘅罪惡感
同意你意見,但唔同意你句過氣及過去嘅用自眨詞“yellow monkey”

世界變咗佢哋並不能高人一等,縱然骨子裏可能仍有白人高高在上心態自居,但你可以選擇don't care what they didn't care about us

不過,勿變紅蛆藍尸仇外民放主義華人Supermacy東升西降撚喎,無着數㗎
個班傻鳩只係識講英美加點好就知佢哋仲係喺香港啦
呢句講笑姐,姐係好似黑人叫自己nigga咁,唔係貶低自己。

我為自己嘅種族感到驕傲。
唔高人一等?

你叫LKF班港女唔好追住洋腸含先啦

你叫中環ibank、證券行、律師樓唔好洋人坐高位有住屋津貼有仔女讀書津貼先啦

現實就係洋人係香港就高人一等。港豬自己做出黎。
30萬仲少呀?
不過認同你果句唔洗care,正如有人笑林寶都好,都係大把人買,反正唔會襲擊你(不過如果你係印度人就唔同講法啦,有個印度朋友踩單車果陣俾隔離嘅行人打,或者係m記做收銀俾人用銀仔掉。)
你話FB好多人美化移民,我夠見FB好多人唱衰移民兼順手排外玩匪共掘起仇外咯。問你有冇客觀例子你又冇,咁好難討論外面。罷

主體講呢度連登,10個移民post由樓主標題到內容貨向反移民嘅,都係過度渲染誇大英國人間煉獄兼落井下石笑鳩受害人,你又睇唔到又避?又覺得係美化移民?

英國通脹嚴重:教師為讓子女果腹不吃晚餐
https://lih.kg/jxNrKT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

定你係正皮嗰幾個泯滅人性睇人死喺英國好開心嘅人?

最後,關於掩耳盗鈴,我真係唔明你嘅logic。你話選擇移民走,係避免成為資助加害受害者逃避嘅罪惡感,即係選擇唔幫手加害都係錯?即係你認為留低無為資助暴政行兇作惡先係正確?

如果你答我係,我屌你老母啦,希望你唔係答我係啦,呀哥
依家香港剩下635萬人
房屋問題,依然冇解決
我係倫敦做緊野
你算9數吧啦
為自己種族感到平安喜樂你鍾意啦。但為個被個暴政匪黨攪到個朵臭晒嘅綁架咗嘅種族而驕傲,什至甘心仇外為樂,加入做戰狼,為黨蟈做粉絲周圍同其他種族衝突挑釁唱臭他人種族生事滋擾,絕對唔尊重兼睇唔起囉

愛惜自己種族,請先滅咗個匪黨教好班戰狼先啦,唔係真係你點驕傲都係比地球村嘅任何人民民族睇唔起
唔係笑鳩移民既人

我只係笑鳩Cctoy果班坐係老母間公屋幻想移民英國120%美好,幻想英國係人間天堂既連登仔!
的確有D收銀係睇咁起黃種人。佢對個個都叫一聲「Are u ok?」,就係唔同你講。
你慳啲啦5毛奶共撚人,係你自己on9認愛蟈愛匪黨做走狗支畜賤種開鳩post水人留低交稅供養比暴政冇人屈你毛㗎

英國研究預計,移民高峰期已過。全期只會有30萬左右港人去英國!
https://lih.kg/jyxhmT
#2 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

講返,人哋公屋仔定有錢佬都好,人哋有本事移民關你撚事咩 。見人走到唔撚做匪共韮菜你好撚嬲?
得罪講句 好心ff少陣啦
一年都幾萬人黎講做野
真係無左動力就死城咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞