英國研究預計,移民高峰期已過。全期只會有30萬左右港人去英國!

448 回覆
54 Like 107 Dislike

過緊新生活啦
咩叫擺工擺課
On9住夠7年只係拎到香港永居,你唔係香港出世,你要歸化英藉,先可以申請
俄烏戰爭令歐洲能源費大升,上次蘇聯同阿富汗都打左9年,俄羅斯車臣打左10年,今次戰爭唔知打到幾時。戰爭的連鎖反應亦陸續浮現,如能源費令工廠成本增加,物價飈升,作為謹慎的人應該考慮下。
其實點解要圍爐
6年後幾歲?回流有冇競爭力
試下通過bno 平權,30萬人走睇下會唔會再多個0
三十萬中產人材過去,每人平均帶五百萬過去,條數都好勁,調轉三十萬新移民黎香港,個個落黎食綜緩,差好遠好遠
準備落閘
點解人地EO同AO

預計條數準過腥港依家班飯桶
證明200萬+1只有30萬係真黃狗
你喺London 應該乜口音都有 條友應該會全日都黑面
咁如果英國唔收緊係咪班日日話要移民嘅香港人就一直等,等到最後發覺香港好好,民都懶得移。
連登仔10個有8個都仲係香港食阿媽住阿爸,知鬼啾
真,日日有住家飯食,洗撚日日去冰島買微波爐食品食到輻射咩,都唔撚提果啲幾十蚊港紙都食唔飽人嘅meal deal。

係屋企仲有老豆老母幫手清潔,你過英國如果住shared house遇着班仆街唔衛生嘅flatmate你就自己慢慢諗掂佢。
係,享受緊英國全方位罷工套餐
Share house無自己廁真係不了。中伏風險好高
sorry
而家係中港個邊
而家準備推埋23條
仲有美國為首歐美國家一定針住中國黎打
基本上無可能會好
仲有中國極大機率自爆或者迫住爆
呢期好多野放寬 有蜜月期 會慢好多
7月封呀ma, on99 d 人
支那賤畜5毛現真身大,大大方方認自己出post帶風向推連登會員及全香港人留港交稅比暴政強迫係愛蟈愛黨

敢做敢認真5毛,讚你老母臭閪閪臭生咗你件愛支賤畜。不過都係嗰句:天滅中共5毛全黨死清光冚家鏟
真無聊。
好老實 因為融入唔到
我絕對認同香港人應該盡可能融入外國社會 但係實行起嚟真係唔係咁易
融入得最好嘅應該係啲中小學轉校過嚟嘅小朋友同佢嘅家長 真係可以識到local嘅close friend
其他嗰啲其實人地local都已經有佢地嘅圈子 就算你想融入人地都未必歡迎你
更何況好多香港人英文差 第一步已經有啲自卑 唔知啲local會點睇你
識人唔係話你想識就識到 就算外國都有好多毒撚即使係土生土長都冇乜friend
我覺得我都可以做嘅只係練好啲英文 學下點對答 同保持open minded
至於係咪一定要r人吹水r到入到人地嘅圈子 我又覺得未必
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞