英國研究預計,移民高峰期已過。全期只會有30萬左右港人去英國!

448 回覆
54 Like 107 Dislike
自己揀捐狗窿留港交稅養暴政買水炮車比錢蟈安拉自己下一代嘅,10年唔走正常,無奈地只能用尊重兩個字

有時會再諗下早廿年以嚟,支那啲賤種為咗逃走唔受匪共魔掌,連買閪比香港廢老及去非洲做黑工都肯做肯搏,香港人有咁撚多救生艇卻仲要搵多幾年錢,什至樓豬呢啲支那賤畜我係中蟈人呀hi,第日真人道災難再嚟大型新疆式政治打壓迫害時,咪撚怨
搞清楚一樣野,其實西方民主國家一樣係豬佔多數,而且係因為佢地有咁既本錢去做豬
香港肯定係對外國人黎講最宜居城市之一,但對香港人就.....
係,三十幾收緊九皮,仲有得上,多謝移民撚,會係英國買樓。
哦,即係你認5毛帶風向

正一垃撚圾
你係全球首富Elon Musk添,地球百大首富全部都係連登會員添
同鬼佬文化唔同好難融入,人哋講嘅笑話你又唔明,香港人又唔係飲開酒。你就算想融入,最後唔啱傾都唔會融入到
stop FF la
你自己嚟一次囉
融入唔一定你呢個行為模式及定義咁窄嘅

唔係臭蟲論純合理討論比較,每日嗰150人支那人,大部份移居香港故事都係嫁廢老後期改嫁鄉男,之後再拉全家落嚟團聚,本意都係嚟香港係諗住攞着數,由醫院出生床位、房屋、社會綜緩及福利資源、再到教育等等,全部都係一式一樣嚟搶,有幾多個係真心想自力更生交稅兼貢獻回饋香港去“基本融入”呢?

香港人去外國要學飲酒扮白人呢啲狹窄諗法,你掉撚咗佢算吧啦
咁佢本身討論緊圍爐呢樣嘢,就擺明討論緊人種上嘅融合。你話呢啲勞動交稅算係貢獻社會,同人種無關
我住咗喺歐洲三四年

廉價超市對個個都木無表情
中高檔都係有啲笑容又唔會趕頭趕命
邊有咁得閒變嚟變去京劇咩而家
最簡單講飲酒
回教徒其實規矩上都唔飲得酒,但一樣好多移民後代融入當地社會
未,不過好滿足了,可以坐多三十年,啲麻煩野又可以比啲90後試下,我成日話仲有好多人移民,你地比心機做野會上到我個位。
咁“人種上融入”,就係本身修為問題,係一定難度系數,刻意去求如果係好撚辛苦嘅話,無需強迫自己必定去做囉

當然,大把人一堆白大什至各國朋友,又要喺連登同班每日一篇帶風向過度誇大唱衰移民走難係悲慘嘅5毛交待咩?

兄弟爬山呢啲嘢,唔分敵我矛盾唔受分化喂共勉說話無人敢講㗎啦,圍爐定融入,走定留,關人撚事咩,大家淨係知天滅中共全黨死清光就得啦
人哋自細係果度長大,讀書又係果度讀肯定容易好多。但係好多時都會偏向同自己種族玩。就算美國黑人嚟咗美國咁耐都好多會屈係da hood果度。係英國啲中小學生都會經常見到係根據種族去玩(係街上面觀察),大學果啲,我見到就算啲有色人種英文好好都係自己圍埋,圍唔到白人(我assume佢地本身唔係同鄉)。就算我識嘅亞洲移民後代都未必搵到白人朋友。

回教徒好多移民後代已經背叛咗可蘭經,又食豬肉又剩,隨時飲埋酒,無咗個文化包袱要融入肯定容易好多。
咁…真係不幸
我德國荷蘭兩邊走,去過北歐東歐旅行都極少遇到歧視 都只係啲流浪漢醉酒佬鳩噏幾句
咁你想全部資訊都一面倒唱好英國?咁資訊一定有誇大,但係好過一面倒。自己去思考信幾多成。至憎個個捧英國捧上天,係咁好就唔會咁多罷工,咁多社會矛盾,宜家支持移民變咗個主流,變咗個高牆,講反對意見又俾人每日一篇,俾人屈毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞