話Dunkirk好睇既同我出黎

274 回覆
39 Like 108 Dislike
認真 我覺得battlefield d空戰gameplay仲好睇過佢
連登仔又係時候講下batman 3部曲打J啦
連登仔又係時候講下batman 3部曲打J啦

Batman係神在個劇本同講故事技巧,仲有演員,
D動作場面真係不堪入目

講打 bvs贏九條街,batman救超人老母個幕好似玩緊batman arkham咁
對我黎講好好睇
戰爭唔係單純大場面大爆炸英雄救國先叫好睇
Nolan依套老實講係好平淡,但係依啲先係戰爭既寫實一面
成班兵上哂碼頭諗住等走,無端端聽到飛機聲,係個個年代除左用肉眼睇你根本唔知係敵機定友機,又唔知佢想點,你又無野可以做到,你只可以望撚住架機祈求佢唔係炸你or炸你唔中

真實既戰爭就係咁,唔係個個人都想做英雄可以一打十,更多既只係諗緊點返國家
戰爭更加唔係無時無刻都噠噠噠噠緊,根本駁火既就得一部分人,其他就on99企哂係到等order or 等走

我個人覺得好寫實既一套戰爭片,幾有nolan風格
對我黎講好好睇
成班兵上哂碼頭諗住等走,無端端聽到飛機聲,係個個年代除左用肉眼睇你根本唔知係敵機定友機,又唔知佢想點,你又無野可以做到,你只可以望撚住架機祈求佢唔係炸你or炸你唔中

真實既戰爭就係咁,唔係個個人都想做英雄可以一打十,更多既只係諗緊點返國家
戰爭更加唔係無時無刻都噠噠噠噠緊,根本駁火既就得一部分人,其他就on99企哂係到等order or 等走

補充返係dunkirk依一個戰役啲士兵先係等走
不過老實 作為nolan fan係有少少失望
好彩都睇到佢用自己既方法拍戰爭片 不落俗套
如果佢拍套大路但成功既片 我會情願佢用自己既方法試新野拍套柒野出黎
反了反了
不過老實 作為nolan fan係有少少失望
好彩都睇到佢用自己既方法拍戰爭片 不落俗套
如果佢拍套大路但成功既片 我會情願佢用自己既方法試新野拍套柒野出黎

你都岩既
不過有d眼高手低既感覺
連登好多nolan死忠,
好似呢個世界淨係佢識拍寫實,懸疑,人性醜惡咁
配樂又淨係得Hans Zimmer先識配,
少少批評都唔撚比

其實配樂唔錯
但因為冇鋪排 入唔到戲 真係曬左
悶到爆
音樂又嘈
唔明點解隔黎post咁多人吹捧

真係悶左d
悶到爆
音樂又嘈

真係悶左d

雙登好多落頓fans
好平淡
hacksaw ridge好睇好多

呢套垃圾老土到核爆喎師兄。唔計耶撚,就咁計劇情同鏡頭都勁老土。

agger, 九唔撘八劇情加垃圾耶撚大愛,伏到爆
悶到爆
音樂又嘈

真係悶左d

雙登好多落頓fans

盲粉
利申 我都係佢fans
見到Nolan個名已經J出血,拍咩都好睇
見到Nolan個名已經J出血,拍咩都好睇

因為佢 我特登買imax飛
點知....
反了反了

冇計
對我黎講好好睇

有冇諗過咁寫實既電影會好悶...

電影就係娛樂架啦 寫實就去拍紀錄片
又唔見佢interstellar寫實
呢套真係悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞