話Dunkirk好睇既同我出黎

274 回覆
39 Like 108 Dislike
琴日同朋友去睇,隔離有對情侶,三分一個女已經放棄左喺度噤電話,又不時聊男朋友講野。三分二時男都放棄埋一齊噤電話,兩個人不停傾計。唔想睇就離場啦好心。
剪接亂、配樂差,人物刻畫呢啲就真係pt
但其實平淡,或者節奏慢
呢啲同好壞係無邏輯關係
正如你預期戰爭片係點樣
佢唔乎合你預期 其實同好壞都係無關係
呢啲叫口味
如果要討論就講返啲真係pt嘅野
一係你話唔鍾意就算

龍門任你擺 拍到成部神功戲, 果然係最啱死忠睇 !
剪接亂、配樂差,人物刻畫呢啲就真係pt
但其實平淡,或者節奏慢
呢啲同好壞係無邏輯關係
正如你預期戰爭片係點樣
佢唔乎合你預期 其實同好壞都係無關係
呢啲叫口味
如果要討論就講返啲真係pt嘅野
一係你話唔鍾意就算

龍門任你擺 拍到成部神功戲, 果然係最啱死忠睇 !

點擺法 留名學野
利申非Fans
又係D要係地鐵做過先可以批評地鐵加價既言論

你邊隻眼見到要係地鐵做過先可以批評地鐵加價嘅類似事件呀

有冇人要求要拍過戲先可以批評套戲呀

On99
又係D要係地鐵做過先可以批評地鐵加價既言論

你邊隻眼見到要係地鐵做過先可以批評地鐵加價嘅類似事件呀

有冇人要求要拍過戲先可以批評套戲呀

On99

啲偷換概念撚係咁
求鳩奇就拉埋嚟講
Dunkirk局勢係點又冇描寫 大撤退 邊度大 一兩架飛機空戰 炸咗一兩架船冇災難感 最離譜係幾架遊艇救30萬人 點救法啊
Dunkirk局勢係點又冇描寫 大撤退 邊度大 一兩架飛機空戰 炸咗一兩架船冇災難感 最離譜係幾架遊艇救30萬人 點救法啊

而家你去大學sit堂呀 會唔會未做research就衝入去呀

開頭we surround you張紙仔講咗局勢
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Ships_of_Dunkirk
史實係有七百隻小船 每日救幾萬人
前前後後十日救咗三十三萬人
空戰真係唔知點答你
spitfire揾多隻嚟拍戲都難
知道歷史都覺得唔好睇
比人炸啲屍體都係咁完好 邊到真實?
bf109對噴火 bf系列屈速屈爬升 玩快速升上高空兜人後面打 但成套就只係見到噴火追住bf射 冇運用機種特性
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
成套得個幾架戰機 真實係有二千幾架
真實destroyer都沉左幾架 呢套戲岀左幾多架?
畫面淨係岀現幾十隻船仔就話救左三十萬人
邊到真實?

而家你去大學sit堂呀 會唔會未做research就衝入去呀

咁我睇完套戲洗唔洗交功課?
知道歷史都覺得唔好睇
bf109對噴火 bf系列屈速屈爬升 玩快速升上高空兜人後面打 但成套就只係見到噴火追住bf射 冇運用機種特性
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

咁呢樣我同意
點解109咁出名都會咁廢
比一架機打晒落黎咁滯
岩岩睇完,我覺得剪到好散
晒左套戲
知道歷史都覺得唔好睇
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

岩啊 ching
知道歷史都覺得唔好睇
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

岩啊 ching

場面真係差左好多,唔係話要誇張過現實,但起碼接近現實啦,the longest day場面都好過佢
知道歷史都覺得唔好睇
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

D英軍幾高汁呀,唔講粗口。
知道歷史都覺得唔好睇
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

所以成日話跟史實所以平淡我都r曬頭
明明遊艇果個故仔都係虛構
你話呢套拍法唔同雷霆救兵 珍珠港都講得通
但話跟足史實所以覺得悶 呢個講法我都諗唔透
知道歷史都覺得唔好睇
珍珠港啲空戰畫面仲好睇
邊到真實?

所以成日話跟史實所以平淡我都r曬頭
明明遊艇果個故仔都係虛構
你話呢套拍法唔同雷霆救兵 珍珠港都講得通
但話跟足史實所以覺得悶 呢個講法我都諗唔透

小心d死忠會咬你
我係覺得有番d 德軍殺緊入黎同英軍抵抗既戰鬥場面會好d , 唔係淨係飛機轟炸
唔係真係差咁d 野咁款
好睇係好睇既

但好多人因為nolan個名自動張套野升左上神台
當係一套講時間同命運既科幻片咁睇

3個時空,互不干涉,
卻因一件大事件互相牽連,
死亡重生互相交織,
最後所有人既命運都因而改變。

敦克爾克戰役只係敘事背景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞