非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)(2)年度大型交配中出即飛手機遊戲

832 回覆
5 Like 5 Dislike
過唔到6章
係咪應該刷隻無槍寵出黎先?
想問下d 技係點"習得"?交配之後隨機出?
同埋交配後,有幾多S 係隨機?
無 1勇猛 1森羅 1空S
不過我可能留住先 有其他野想合
好唔該晒先
你咩隊呀, 唔駛無槍都打到啦
你講緊傳授技定係方向技?

方向技嘅話
技lv越高越大力同埋打break越多
有咩技能係取決於自已角色+騎寵
角色嘅技就好簡單,啲角色係咩用技睇返商店就知
而升角色lv就會令技能lv都上升

騎寵就 每隻寵都有佢自己嘅技 睇下你想要邊招
通常稀有度(星數)越高既寵 招技都越勁
騎寵技交配完可以遺傳落下一代 個技lv數都會遺傳埋
如果係同一隻寵,咁個技lv就會疊加上去,然後再+1
要注意既係 如果你想第5代最後可以有4 chain技既話 就要睇返交配嗰時啲寵有冇齊咁多方向嘅技
另外一提就係原生捉返嚟嘅寵係會高技lv少少(eg.原生無槍4代寵天生6lv技)
但就因為原生 所以會難有多S技

傳授技嘅話
就係角色既傳授技傳畀隻寵
你隻寵有咩級格個角色就傳返咩級技畀佢
但要留意返武器種要相同先可以傳授(雖然有得跨武器種傳授但有d複雜)
寵有咩格就係捉返黎嗰時睇佢隨機出咩格畀你
所以都盡量捉有s既寵, 4星角色傳落去s格度就係s++
然後同一個角色, 每一代只可以傳授一次畀佢 所以如果你得一隻4星角色
咁交配完去到下一代就記得再用返隻4星角色再次傳授啲技畀佢
跟住再睇下傳授到邊招,因為角色s技通常都有3招,但未必招招有用
傳授完之後交配, 交配會遺傳到你傳授過嘅技去下一代
但佢未必會分落去你正選格嗰度,有機會去左後備格
而呢個時侯就要靠覺醒, 用錢將啲你想要但去左後備嘅格洗返出去正選位,但你要鎖住原本有既s, 咁先至唔會洗走埋你原本堆s, 不過鎖住就要加錢 鎖得越多越貴
最後就係,佢交配去下一代嗰時會隨機性別+多兩個格畀你,好運就中s
同埋每隻寵佢都有自己天生既傳授技(可以喺圖鑑度見到)
所以有時你會有機會見到一捉返黎就有技 / 交配完多咗嗰兩個格會有傳授技

順便講埋
嗰啲良優超極就係叫個體值,一捉返黎就決定左
極+極就好似係一定會生返極, 超+極就有低機會極 高機會超
而寵lv上限係基於交配次數, 最高係14lv, 所以原生4代寵得11lv
但好似話1代初生養起+4代原生 生出嚟既5代都會係14lv

所以一隻寵要勁嘅話要注意就係:
1.極
2.齊12招有用嘅S傳授技
3.你想要嘅高LV方向技
4.想連4 Chain就要齊4個方向嘅技(但唔一定要高lv因為無可能4招技都高lv)
5.你想要嘅屬/武器種
6.寵lv上限夠高
7.你想要嘅類型(eg. 5代無槍寵低攻過5代火槍寵,但無槍寵個無槍技會高lv啲)

基本上想要一隻完美寵就係有難度 所以呢度啲大佬都叫唔洗追求極
不過完美就係要完美
大概係咁
有錯漏巴打們指正
我本身都唔諗住打咁多字
但真係太多野要知,如果唔係會玩到一頭霧水
雖然我都係呢兩日經巴打們解釋完先清楚少少
排版好核突, 有人睇先再重新整理一下
暫時覺得無槍招回SP真係好緊要
尤其打boss成個節奏唔同哂
而家諗住整10回SP+2殺怪回血 成件事應該好smooth
另外簡單試過
技能傷害差異最大原因係星數
即係只要你夠10LV達到3星 往後提升等級所造成既傷害差異就會大大降低
可以作為參考 但未必100%準確 有需要大家可以試吓 一齊討論
咩叫3星? 唔明
你留意吓技能本身除咗有等級 都有分星數

例如火槍有招10LV 3星 (右邊show2星應該係出錯)
點先有殺怪回血?
好多野唔明 但可唔可以理解為 我尻整左隻無槍騎出黎 過完9章先算
應該係 過左9章先開始刷

刷依隻水/木屬野生 峽谷門口會有
呢隻都係合無槍?
升3代肥料黎 好多隻都用得
我想問問
即係捉寵
1. 我係最好捉一世代咁慢慢合上去定一捉就捉上級個D
2. 捉左D寵,係咪有無S唔係最重要,係S入面有無隻寵既原生技?

因為我發生成日捉到都係空S
而一世代合上去好多都仲係空S
而我唔課金既情況下。得一個4星角傳授技比隻寵
咪得D垃圾角傳D垃圾技比隻寵?
呢隻game複雜嘅原因係因為佢有好多嘢係會變

你以為唔變,但其實嗰樣嘢係可變

但係你又唔知乜嘢會變

等大佬們試哂一些肯定嘅因素,咁就會清晰好多
得良

有無人有依隻女既2代無槍 合極都係男
無S都得 有超就夠
嘩唔該曬巴打好詳細
睇完先明個交配系統點玩

咁其實即係如果唔追求極致完美
應該係捉一大堆野生一代 (有S) 返黎交配
合上去做無槍/火槍寵,而每一代都由無槍女過一招技俾佢地
我咁諗岩唔岩?
同埋想問野生怪幾耐respawn 一次?
刷第一個圖探索,成個map 得5隻,一下一隻跑一圈都成分鐘
愈想捉愈遇唔到
繼續求插
至少1S再起原生4代無槍男
極/超都OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞