非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)(2)年度大型交配中出即飛手機遊戲

832 回覆
5 Like 5 Dislike
得一隻角色/想要同一個角色嘅傳授技嘅情況下,因為每代都可以傳一次技 計埋伴侶去到最後5代要滿12招S技 咁捉1代養起就易啲
4代先傳就唔會傳到好多次,而且寵lv上限係睇交配次數 上限14lv 所以4代原生得11lv
但同時4代原生個技lv天生會高少少,同埋1代養起+4代原生 個寵lv都可以14lv上限

所以最理想就應該係喺可以滿到12招S情況下:
1代養上去嘅4代+原生4代谷高某招你想要嘅技嘅技lv
=
14lv 高技lv 滿S技 5代

但中間過程就要睇你想要咩技嘅寵而合上去
同埋睇下你有冇想要啲咩特定嘅寵天生傳授技

有S係重要 但只要計埋伴侶傳授到12招你想要嘅S技就得
所以又唔洗話一定要隻隻都爆S
一般嚟講 只要有一兩個S, 計埋伴侶嗰一兩個S, keep 住合上去+每代傳授就齊到,其實難係難在要roll 到你想要嘅S技,好似無槍女招泰然就每次得3分1機會
即使你唔課金只得一隻4星其實都夠齊S
假設一代2S 而打後伴侶都係同樣條件下交配咁
首先一代傳授
一代 1技 1空 交配>
二代 2技2空 再傳授變咗 3技1空 交配>
三代 6技2空 再傳授變咗 7技1空 交配>
四代 滿技
跟住再同原生冇S 4代交配上5代都仲可以滿S
所以未必需要咁多S格
但都係嗰句 傳授roll 唔roll 到你想要嗰招先係最緊要

至於洗唔洗捉返嚟嘅寵入面要有佢嘅天生傳授技就睇你想要咩技
寵自帶傳授技都唔一定勁啲
多數4星角色嘅傳授技更加適合,留返嗰位畀4星角都仲好
但當然有啲寵天生傳授技係有用,好似上面新一巴講嘅殺怪回血咁
所以真係睇你想要咩招 唔一定的

最後你得一隻4星角就真係只可以得一套S++傳授技可以玩
要其他4星角嘅傳授技就課金吧
所以呢個位亦都係官方賺錢嘅唯一途徑
仲要買斷制唔係抽蛋 其他位冇迫你課金算係咁
如果係課金game 佢狼死啲可以設計到要課金先有得捉寵
YES
但其實都有好多其他無槍以外嘅玩法未發掘
只係起手+推主線嚟講無槍係最好
主要想講個捉寵育成概念就可以應用喺其他武器/角色 寵上
探索開晒3個捉寵BOOST啦
PT回到本
同埋用劍職 普攻>DASH>普攻>DASH…
快過你行路
有隻2代超火獅 (原生S被動同勇猛) 有無人要交配
(prefer 超同2S或以上)
所以我先寫篇野出黎叫人去揀無槍
唔揀槍咪課囉
我想交配但無你要求
交配洗唔洗升哂max lv 先交配?
所以咪係你之前就選錯左
過normal 10果時都係得呢2隻垃圾....

淨係跑木火無3點夠做
而加主要難玩係打寵出黎
打唔到點合
火狗邊個地區易撞啲?

12把再起泰然屈王片
探索一章平原(ウィンドブルム平原・昼) / 熔獄地區 (早上)

都係難刷
平原順便刷一代無槍
熔獄順便刷四代原生無槍

原生二代好似實在D
二代火狗原來有原生
你要有火槍角色先農到
原生2代火狗有幾多LV技?
我都無火槍我點知
課金未
有冇其他巴打知
唔洗 5代要既經多到你唔信
訓練器練滿會好好多
琴晚lv2 今日已經lv7啦
點刷到咁多
要洗靚技始終都要1代做起
捉過最高都係lv2 我估同世代數有關
2lv 都好過1代交配上2代得1lv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞