非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)(2)年度大型交配中出即飛手機遊戲

832 回覆
5 Like 5 Dislike
等巴打教學 我仲以為呢隻野同招動感死光都係觀賞用
你自己都試到
出完死光之後轉人繼續打
死光會繼續用 你又可以繼續去打
起碼可以減少招技無防備既問題, 而且SP高 倍率應該唔低
想問係咪第7章開第4世代?好難搞,人大左玩依類迷宮搵路驚好悶,雖然好鍾意交配,但要爆曬先可以正式交配,都幾辛苦
唉,估計要搞一隻移速寵同一隻捕獲率增加寵先掂,仲要搞隻主力
好似係6章第4代 9章第5代
移速寵無課可以靠手動黎解決(劍士dash攻dash攻)

捕獲係有D需要既 但唔係必要
反而你探索開捕率加乘緊要D
我自己測試過 如果玩槍其實一直dash同12速跑車差唔多
唔好咁諗, 巴打嘅分享幫咗我好多
點解係地雷?
想講好耐,細怪打我就咁高硬直,我打佢地零硬直咁滯,技能又不停自動鎖定搞笑咩
屌 係WOR 真係你講先知 換左人都仲係庋射緊死光
但係轉唔到角度 好難射中人
起身又冇無敵時間,普攻有冇得熄左個自動lock怪架,我面向前,但向後打,邊個諗出黎的我好鍾意個女主同個交配玩法,但d戰鬥,地圖,控制咁弱能既
用steam加手制玩 會smooth好多 (起碼控到視角)
如果你想避招/防止被連招
你應該係比人打中個下馬上轉人 或者倒地起番身個下立即dash
自動lock王 steam版方便D 有制撳, 你要撳就特登撳左上角
但係自動lock小怪無解
我steam+KB+mouse唔覺得有幾smooth,佢唔將個自動打最近怪依個系統比人off左去既話,其實隻驚冇咩走位做到,然後又係到靠反應玩格擋同打弱點既QTE遊戲,最慘係就算面向弱點出技打,有d技可能太矮可以當break唔到
Lock王係實用既,至少就算我唔用都覺得有用,但自動打小怪依點就好似為左方便手機咁,然後搞到PC玩家要好似手機咁弱能
衰D講句, 佢dash係靠wasd就已經好難做到D咩變化
走位最方便已經係拎劍 向左右dash => 普攻黎玩Z字型走位
不過佢後面D怪群咁大量 其實走位不如用無槍技玩擊飛就算
用wasd同dash黎玩都唔會做到咁唔靈活,電腦既動作遊戲好多都做到,SDGO同龍谷都係差唔多咁控制,都唔會搞到咁生硬,日本出既驚就好似限制埋個玩家咁,你禁制太快,佢仲會detect唔到,比唔到反應你,要個玩家慢慢就佢個CD
用手掣玩
試埋手制 右手粒joystick可以控視角同lock/unlock王
望番龍谷手機版其實都俾唔番PC版既希望我
算啦 依家高難度動作驚買少見少
真,個底就手機,真係好難搞
最新篇文話轉合另一隻咩半月斬先配得上無槍 我隻3代無槍仲轉唔轉得切型
等你包膠
等緊巴打你教路 佢個想法係岩定唔岩 定我照合埋隻火狗先 下隻先搞咩半月斬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞