非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)(2)年度大型交配中出即飛手機遊戲

832 回覆
5 Like 5 Dislike
除左技能level低D之外 都叫做有水斧小技同風斧大技
應該打一波唔會太衰
係好鳩
D2/3代都係 好多圖鑑以外既合法
但你個倉要有隻野 個逆引先會show出黎
原本隻4代係雷斧合出黎 貪佢招下技隻手長番D
加埋風斧招上技算小型AOE
而家要再度過點砌
睇左一陣明白了 知係無屬槍
THX
其實我自己plan係用黎plan屬性招為主
之前DC有大佬整過有關各職業種族加攻既類型

講少少我自己既諗法:
如果當你一定有隻409 / 火獅打火屬
淨低兩隻應該係打 水/雷/風為主
技能輸出要傷害高 應該SP愈高倍率愈高, 咁只會望50SP或以上做終結技(4chain最後一下)
咁選擇就得番好少, 例如雷劍龍, 雷法雷射, 風斧龍捲風, 水屬甚至係冇一招真係勁, 無斧招一拳超人當初好勁, 但實際上後期你追求最大輸出無屬一定唔係最痛個招, 又會浪費哂D屬性值, 所以忽視

火杖: 其實唔錯, 應該有機會可以搭到風招隕石, 優勢除左遠攻之外無特別強勢
雷杖: 考慮4chain用雷招終結, 問題係其他招出招時間幾長下, 有D隱患
風斧: 招技60SP+break+有持續時間應該係斧系最強招 無得輸 仲可以搭埋水斧30SP 快速連斬
因此唔考慮其他

其他都無乜點留意啦
真係好撚癲
當初我都係合完隻火獅 之後兩隻想玩其他屬又見條龍同悟空咁有型 先開始將個倉D廢寵亂合
原本D人咁認真study
但其實最終boss係火屬 應該搞隻最強水?
最終boss 好似係四屬
玩到第5章仲摸索緊,d怪仔點合上加3以上?
我有兩隻加2都上唔到加3嘅
重開驚係重新入場 但啲時間倒數果啲仲係到? 咁咪可以刷指定怪?
仲係到 但倒數時間跟真實時間, 即使你pause都照倒數
要3隻
其實槍 同一隻技 合成咪會升lu既
但係有冇話邊招係有用啲

終於搞完,但12火攻無無槍技

繼續獅子女搵極四火合同類

終於搞完,但12火攻無無槍技

繼續獅子女搵極四火合同類

錯圖
如果玩屬性係用3星火法.一代教起疊上去.我有無理解錯?
係我最鍾意既育成配種類 有冇中文的
未有
咁可惜 唔識日文
12火合效果如何?仲需要無槍技?
其實唔洗識日文 試玩左先
巴哈攻略.我都唔識架
識唔識都冇乜分別
都係要另外再自行研究配種系統
其他嘢玩兩日都識
同埋吹緊2月底3月嚟緊會有英文 好似係
入坑吧
火合好似唔洗成隊
淨係嗰隻人同寵同屬就得
發動時左上角會有提示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞