非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)(2)年度大型交配中出即飛手機遊戲

832 回覆
5 Like 5 Dislike
本作是一款 3D 動作角色扮演遊戲,故事發生在稱為 "怪獸" 的未知生物們所棲息的島嶼上,玩家將以復活島上的守護龍「沃爾扎克(暫譯,ヴォルザーク)」為目標而展開冒險旅程。遊戲中的主要特徵包含像是與怪獸們一起戰鬥的能力,以及怪獸育成、飼養和交配等。

本作預計將採取免費遊玩型態,玩家將可享受故事的結局,遊戲內也將提供付費項目。值得一提的是,《怪獸宇宙 MONSTER UNIVERSE》也將會是 COLOPL 旗下首個跨平台的作品,預計於 Steam 平台上架。

https://apps.apple.com/jp/app/monster-universe/id1465861405
https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.colopl.mkc
中1001
我手機玩多香港會出?依家未上市嫁咩?
招有棍8S極3火獅瘋狂啪啪啪
之後就捉隻原生無槍上5代
香港app store?
補充 唔一定要8S 多S都OK
我係日本單
非中資[I/A/PC]MONSTER UNIVERSE / モンスターユニバース)
https://lih.kg/zfyrvBX
#985 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

有冇師兄幫手貼反佢出黎我唔識

招棍極雷劍3代/極水劍3代 上405
lm學嘢, 交配系統好復雜
原po:巴
新手入坑基礎知識
1. 呢隻驚無轉蛋元素, 角色買斷制
2. 入坑免費四星建議粉紅頭髮無槍, 願意課金就買埋火槍

3. 買完槍寵最快可以去探索 ウィンドブルム平原・昼 農第一隻槍寵
4. 稀有度: > > > > -
5. 每階稀有度約增加5%基礎數值, 即 比 - 全屬性多20%
6. 以上, 有S被動空格既寵都好值得留低

進階篇
1. 點樣交配 / 解鎖合新世代既交配寵?

2. 幾時開始認真交配?
ANS: 最起碼通關第九章開放第五世代交配, 或者通關第十章拎埋女主神寵

3. 合咩寵好?
ANS: 無槍入門寵

4. 四五星合成配方 (金剛棒注意)
第二代★★★★

第四代★★★★★
感謝巴 巴打嘅整合
第8章已經卡關
唔緊要 卡完8就卡9
LM
點解你唔係過左第九章先黎刷極
4代夠抽的 試下合下d 武器防具 /d 寵放養多陣升下lv會好好多
個隻係咁岩打到 太多怪 清唔切 唔夠血
無槍技 刷妖精補命
另外唔可以all in一隻 隻隻都要練下
水槍normal主線爆機(尾王食左1次復活)
水槍專技係前插一嘢 插中幾多個目標(判定範圍好細)就上幾多個爆炸 而每個爆炸都係AOE擊倒(同槍自轉範圍差唔多) 隻怪死咗都會繼續爆 而且全身上下weak都計督到
舉手收手動作時間好長 食50sp
如果只插中1個目標 傷害不如用後空翻
結論 過關都係用返無槍啦 水槍係教寵用
洗唔洗重玩
無必要啦 你都就黎過九章 之後拿拿聲追隻優/超既無槍寵就翻到身
5階呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞