召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (108)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該晒,今晚又去上堂
希望唔會再畀師傅鬧
俾你參考,例如上斜,有2個方法。
1)收油唔踏brake, 架車會自己跌速,其實都跌得快,然後轉彎

2) 一直keep 住13-15 然後轉彎
冇乜問題嘅
轉彎慢係正常 同埋太快鏟上膊位仲死
因為轉彎嘅同時你係要望左右 好忙 所以慢駛係安全的
不過你轉完發覺安全 路面暢通就要即刻加返油
好彩最尾pass左
由去運輸署入紙, 到考到第2次先pass都用左接近兩年時間
今次準備左白飯魚,應該對個油門腳制感覺會好左
法拉雀
Prius
那有錢
Picnic
學牌on99 衝左支有機嘅紅橙
幾耐到會收到信?
學牌冇信,會有警察上門拘捕
唔會有信
拎牌果陣冇左5分咋嘛
你講考緊定日常
考緊你睇燈到膊會好D, 一到90度就回可能後面仲有位你用唔盡
26自己車?? 洗定個patpat啦
你轉好天光道落亞皆老街個街口先
公主道原因可能係中間嘉齡道學禁入唔返去,所以行返佛光街入返常盛街返考試路
好多師傅都係咁
佢大聲有時都係幫到記憶
真係記到就,有時好多細節位開開下唔記得.... 好灰
我都係岩岩拎牌 所以經驗都好少
你講樂活道大斜 我就未揸過果到
我就考左2次 第1次就係斜路停 衰溜後
所以第2次 我就係咁試斜路停車開車
我唔知我學既斜路有冇你果條咁斜 我都試過好幾條大斜路
但以我既理解 斜路吊極力子係要比平路 要吊高D先到摩擦點
當你意識到架車有明顯震動 我覺得唔比油 架車都可以郁
會溜後 我覺得係信心不足同真係未到磨擦點
到左磨擦點 我覺得唔比油架車都上到斜

有錯請其他師兄更正同考過果到既師兄可以補充下
我都係,
咁大力做咩,CHOK親個考官呀咁比佢講
咁都明,見過佢開同我開我都明個分別
但有時真係未做到... 惟有再試再諗點做....
做多幾次咁...
Youtube 有教可以試下踏兩段。踏完第一段放一放,再踏第二段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞