阿布泰創辦人林景楠將轉做控方證人

627 回覆
95 Like 1469 Dislike
坐監架大佬
講風涼話
無受過既冷氣撚憑咩企高地屌?
我諗又唔一定爭住篤既 但我認同如果入面更加有影響力既人唔應該入去哂時間

樓上仲可以當國安法無料到嗰d人根本就係冷氣軍師
仲要係度屌一個已經被國安法折磨緊既人
再“教”返大家佢間公司係藍
咁其他俾呢啲二五仔篤死嘅被告點?
政府d 咁既分化技兩。咁快就個個信哂??
果個舊po係有抹黑成份喎
防炒車, 全文只有"林景楠代表律師表示他會改為認罪"
"林景楠將轉做控方證人"係樓主自己加的標題

按網上資料找到:
https://thewitnesshk.com/47%E4%BA%BA%E6%A1%88-%E6%9E%97%E6%99%AF%E6%A5%A0%E6%94%B9%E8%AA%8D%E7%BD%AA-16%E4%B8%8D%E8%AA%8D%E7%BD%AA%E8%A2%AB%E5%91%8A%E6%8E%92%E6%9C%9F2%E6%9C%88%E9%96%8B%E5%AF%A9/
47 名民主派涉組織及參與初選,被控「串謀顛覆國家政權」案,由 2021 年 3 月首提堂起計至今近兩年,原有 17 人不認罪,林景楠周二(17 日)在西九龍裁判法院(暫代高等法院)處理審前覆核時,經法律代表指他會改為認罪,並可能錄取證人供詞。不認罪被告減至 16 人,案件押後至 2 月 6 日開審。

控方庭上透露,本案有 3 名被告將以控方證人身分作供,未有透露姓名。
實有人偽善講,坐監嗰個係佢,尊重佢哋決定
屌啦
咁其他坐緊監、唔認罪、唔篤灰嘅被告係咪智障on9?係咪可以任篤唔嬲?
主動篤灰,呢啲又係叫成熟考慮嘅決定?
假標題
咁初選真係好少諗住會坐監
因為本身做呢件事就唔應該要坐,痴9線
難為嗰啲懶有骨氣死唔認罪連名都無人記得嘅手joke
等你老母落葬先post好唔好?
唔可以
波台狗又玩假標題
黃又藍
呢單案主要係想鋤死戴耀廷,而戴教授本身都叫其他被告督佢自己出嚟。

https://lih.kg/hBPrOT

以防大家失憶
佢要做護旗手就一早做咗啦,使等呢一日?
成個po極多blk user就知咩事
其他世界大事頭兩頁唔見,一到呢啲時候就出晒黎
咁我當你鳩up
咁即係作故?

呢單案主要係想鋤死戴耀廷,而戴教授本身都叫其他被告督佢自己出嚟。

https://lih.kg/hBPrOT
呢個係咪經典 prisoner dilemma 嘅示範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞