阿布泰創辦人林景楠將轉做控方證人

627 回覆
95 Like 1469 Dislike
可以正式放棄阿布泰

47民主派人士初選案,被控違反《國安法》而被控串謀顛覆國家政權罪,當中有17名被告不認罪。周二(1月17日)西九龍裁判法院處理審前覆核時,林景楠代表律師表示他會改為認罪。不認罪被告減至16人,案件押後至2月6日開審。

林景楠是阿布泰國生活百貨創辦人,他自去年8月起先後7次在Facebook 發文,多次強調「香港是中國不可分離的一個部分」。

他最近一次帖文是在今年1月1日,上載與財政司司長陳茂波的合照,稱「香港作為國際大都會,有完善的法律法規」、又指留下來的人要「說好香港故事。」

相關報道:https://points-media.com/wycq
咁又點
如果可以坐少幾年
嗰幾年係咪你呢啲屌佢既人賠返比佢?

唔得既作為外人屌乜?
認罪已經坐少,再篤埋其他16個可以升官發財
咁……間野而家算藍定算黃?
睇fb已經奶晒政府習大大,直情係紅呀
你可以幫佢坐定點?
篤魁加強烈叩頭難啲保佢。。。
篇野邊有話轉做控方證人
係 不過唔會怪佢啦
屌你老母篇文無講

圖只係話認罪

邊撚到有話轉做控方證人?
升官發財又如何
人總要求存人各有計算
喺佢嘅處境佢可以堅持唔認罪
但可能即係出返嚟之後公司繼續俾人針對,路只會更難行

你頂得順係你勁,但有人頂唔順係正常
唔係個個人都咁偉大
人係為自己而活,而不是為別人而活

所以成日都講,環境愈壓迫
留喺度嘅人人心就會愈變
呢個係必然
原來咁多人文盲 入link睇左第3段未?
咁可以點
你係香港都係被迫"非黃"架
咁講其實習大大,林鄭都無錯
留港就係藍
https://points-media.com/%e6%94%bf%e6%b2%bb/47%e4%ba%ba%e6%a1%88-%e6%9e%97%e6%99%af%e6%a5%a0%e6%94%b9%e8%aa%8d%e7%bd%aa-3%e5%90%8d%e8%a2%ab%e5%91%8a%e5%81%9a%e6%8e%a7%e6%96%b9%e8%ad%89%e4%ba%ba/

你應該貼錯link,但入面都係冇講

庭上,周天行表示3名被告將以控方證人身份作供,但未有透露被告名字。
咁我以後惟有唔買啦
其他人坐多啲,明?
可能
正式做咗你先再post
咁樣都仲可以拗到係黃?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞