阿布泰創辦人林景楠將轉做控方證人

627 回覆
95 Like 1469 Dislike
老實講我唔覺得把藍黃掛口邊同做事有衝突
特別係今時今日,淨係口講都需要勇氣
因為就咁講都有後果

所以禮義廉果批,一掂到sensitive topic係太監咁唔敢出聲,因為主子未出聲佢地係唔咁講
一向都話黃係一盤生意黎
睇下龍門
笠完水賺夠即刻閘門
總之係啦
政見與道德問題
政見係「黃」唔代表一定有道德
同埋「黃」太廣泛 係指純粹反政府 定係加上其他普世價值
阿布泰:香港有完善的法律法規, 讓我們一起說好香港故事!
https://lih.kg/3267793

你咁講即係中共誅心論……
正如藍都有曾鈺成同treegun
咁呢兩條友都差好遠啦……
咁咪即係誅心
因為估人咩意圖,其實任你up

白紙革命啲人舉白紙,乜都無寫,中共都可以拘捕話佢意圖判亂

就算我話,佢咁做現實有坐監風險
你都可以話佢為賺錢,
畢竟無人識讀心術
叛亂
聽咗佢講乜先啦
搵佢講D眾所9知嘅野呢

如果係塞份稿俾佢讀
話47人收左美國佬錢咁就仲好睇
仲有幾日上庭,到時一睇啲口供就知,區軒係暫時得啲細page屌佢做完二五仔,但再扮撚晒野致歉拎光環。有無做二五,份口供無得呃人,林景楠都係
人人都有缺點
但誅心點解係誅心,
主要係你無視咗現實中嘅風險(坐監),仲要佢有單案喺身被人政治檢控緊
一味話佢為賺錢

講真,如果抽政治水賺錢咁好搵,
點解其他商人唔咁做?
點解禮義廉班人一講到sensitive野就唔敢出聲?

誅心論主要問題係無視現實,
用你對果個人嘅主觀偏見去判斷
咁我都同意睇埋先
因為佢地唔似趙咁一早轉(仲被其他人屌)
yes
又老屈其他人係同佢熟
你除咗用誅心論去諗野,係咪就無另一個方式去思考

咁你都可以講全世界嘅人嘅人都係仆街,
包括你同我嘅父母,
佢地唔係真心愛我地,
佢地無出賣我地只係因為無利可圖
咁唔出去驚比人拉夠人性,想返工維持生計夠人性啦
你班傻閪一開始又屌鳩人阻人唔比人返工,又屌人唔出去?
柒撚夠未阿黃屍仔
LM
轉做控方證人都唔講得真係好撚野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞