阿布泰創辦人林景楠將轉做控方證人

627 回覆
95 Like 1469 Dislike
其他人唔係坐多啲
係更容易入罪
吓,家下係篤灰喎屌你老母
你認罪自己坐少幾年都無可厚非

但你篤灰可能會令到其他本身冇事嘅人要坐OR坐多幾年
咁都冇問題?

你咁講做警察都得啦

做警察低學歷可以搵到幾萬
雖然要收order 打柒你地
班垃圾出到去搵唔返依個人工
中間果幾萬係咪你呢啲屌佢既人賠返比佢

你講完有冇覺得自己on撚9
警犬都係為生活你估人地含淚食狗糧易咩
可能

文盲不如唔好衝出嚟
仲要錯lin
無人可以指責佢
99.9%都唔及佢出錢出力出面
就算佢呢刻轉藍 都只係為勢所迫 人之常情
一個post block晒啲牛鬼蛇神 正
其實認罪與否係個人考慮
我地keypad時佢受緊苦同壓力冇人知
不過轉做污點或控方証人真係要睇庭上講乜先決定)

到時先判斷佢對與錯 篤灰呢個字太早講
其實黄扮藍好, 藍扮黄好, 目的都係為搵食。
其實我們有什麼資格去話人? 佢真心好, 假意又好, 最少佢真的付出過。 總比走咗去外國仲聲大大嘅人好。
咁都大膽過好多人啦
你咁logic我都可以話其他商人係唔敢出聲
白色恐怖就係咁
咁一日未有詳細報導一日保持距離先

至少區諾軒都轉嘅話,以佢為人,我會傾向係被告之間有溝通
剩餘第三個就唔知了
但19年前明明好多人都做緊2

藍營都有啲政治諷刺嘅書同商品,只係立場相反

明明以前隨便畫漫畫諷刺董建華/葉劉都ok
而家變咗要咁大包伏先可以做
冒咁大險仲要俾你話為賺錢

咁不如你入去坐啦,咁好搵
呢個真
應該係唔好被人情緒勒索, 要識分是非黑白,每個群體都會有害群之馬, 要用心和眼去睇清楚。 不要再輕易被表面蒙蔽!
真正做事嘅人係唔會把藍黄掛在口邊, 只會默默做事和幫助有需要嘅人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞