香港粵劇粵曲/戲曲、早期歌影視娛樂文化討論區 (7) - 漫談顧嘉煇

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
唉條柒頭皮收皮啦 修哥家燕嘅粵語片世界基本上同佢係完全無關
佢又挑機,唉真係唔識講,不過點都好,都係冇得睇
現實就係咁,大台不朽都係有約大晒。𣎴過修哥仲有冇同大台有約喺身?我記得好似已經冇,自從佢太太走咗之後係唔係已經更少出現喺大台?
我都未睇,冇緣睇到
有,近排先同佢搞紅館show。佢哋呢啲資深約完全唔同架喇,阿姐修哥家燕阿do(之前)等等
153係金像獎中人
佢要打自己都算係咁啦
十九歲得獎,我心裡是歡愉的,但同時俾朋友屌我無同理心,話大多數人感受不到受訪者被剝削

我心諗全世界佢最有同理心,我心哀傷,要同佢分手了。至憎人單單打打

郭偉倫同Mabel都唔夠圓滑搞到而家咁
羅卡修哥
我都唔明,點解佢係要咁搶口真係唔識講了
香港電影金像獎 2023 |終身成就獎得主 胡楓(修哥)訪問 |《粵語長片是咁睇的》EP 9 (Part A)
https://www.youtube.com/watch?v=DAWK6_dYmxQ
由小寶話未處理19歲退賽,到之後出文字話冇退賽基制已經可以預見最後好大機會係俾19歲。覺得佢主持成個頌獎禮態度都係同‘十年’一樣。不過今次大眾對賽果同賽會得出嘅結果有落差

同意張導同郭偉倫唔應該再多講,冇好處
記得細個睇粵語片,修哥做嘅角色有好多時其實係同四哥一樣係‘沙沙滾’😂唔係依家喺大台主要做嘅好形象。𣎴過佢‘沙沙滾’極好似都唔及四哥
本身其實啲人都吹佢哋唔漲,屌爾冬陞點諗到你班友上臺真係重係咁搶口
咁一定,都係外型分別,不過嗰陣都係佢哋頂曬大部分
所以冇得救,攪得掂……
到呢一刻,我唯一一個記得睇親佢做主角都係俾人揾笨嘅就係周聰叔

好多年前返工、放工都會經過官塘銀都戲院見過佢老人家,堅係靚仔有形
所以真係嘥鳩氣
可能張導身邊差個人真係差好多,唉……
大家都知佢哋呢個拍檔絕大部分嘅嘢都係佢老公出面搞
無論如何,搞到咁ugly都已經係冇咩好講了
我想投稿去報刊,除左明報自由談同香港仔論壇外,可以投去邊
其實投左明報,400字

唔知有無機會

你實在太撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞