|Switch機主討論(174)| 勇者鬥惡龍 尋寶探險團 | 火焰之紋章Engage

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
上次阿爾宙斯都唔係全開放地圖
今次朱紫就真係咁
以前仲要玩到每隻精靈個體唔同
又有群體
根本就燒緊部switch 機能上限
唔係單講GF
佢上次阿爾宙斯都好地地 唔知點解今次會疾到咁
可能性能始終有限制?
上次阿爾宙斯都唔係全開放地圖
今次朱紫就真係咁
而且仲要玩到每隻精靈個體唔同
又有群體
根本就燒緊部switch 機能上限
GF廢係事實,但隻game食機能嘅程度同switch其他game有d難比較
無縫+超高密度嘅明雷野生寵+lets go即時戰鬥模式
我覺得隻game嘅情況同當年真三8差唔多,好難update up到performance完全正常
朱紫衰到ending 出字幕都疾疾地咁
有無人試過日服兌換劵取消原本個訂購,打算轉兌換其他遊戲發現張劵唔見左,問客服佢話我用左,但我數過買過11對即係22張劵,但我個遊戲庫得21隻遊戲,無任何預購狀態,即係有一張憑空消失左,個張到期日係2023年9月,任天堂客服死都話我用晒,唔肯幫我處理,唔知點算⋯😭
有冇睇過個交易記錄 入面清楚記錄晒買過咩換過咩 如果真係唔啱數先再搵cs屌柒佢
我終於搞清楚咩事,原來佢會用左新買堆劵先用舊日期果啲,搞到舊日期果啲劵推後變相過期,一直都唔知有咁既機制,3舊買個教訓,唉
個online會員幾時到期
原本訂左但取消咗嗰隻條咩
即係你原本有1+2張?
係,本身一張預訂緊隻火紋,兩張新買,諗住pkmon同b姐3會扣舊果張先,新果兩張比pkmon 同火紋,點知原來舊果張一直卡係火紋,新果兩張同我用左先,變相舊果張擺到過期⋯
このチケットで予約できるソフトは、配信予定日がチケットの有効期限内のソフトのみです。
ただし、配信予定日の7日前以降で即時の引き換えが始まった後は、引き換え時点でチケットの有効期限内であればソフトを予約できます。

佢有寫預訂係要發售日前7日內先有效 早8日打後預訂張卷用唔到
splatoon 同紫朱你地覺得邊部靚D ?
Splatoon 啦
你望下xenoblade先,人地地圖大過你,做得豐富過你,成地都係怪直接即時戰鬥
(pkm都有轉角度果下時間去loading)
xenoblade用盡我信
但pkm一定係gf廢
係switch玩依類多平台都有既3D game真係同倒錢落海無分別,拎去食咗佢好過
依隻仲要咁大型既3D open world, sonic有版你睇
splatoon靚啲,但我pkm fans所以買朱紫
覺得朱紫個背靚
但dock 就splatoon 好d
switch個內置藍牙係咪麻麻地
未買DQ treasures可以慳番
玩爆左,真係垃圾驚黎

地圖大但空洞,無馬騎,無其他快速移動手段
中間遇到殺人豹可以捉黎騎
但有時間限制,用完有cool down (唔知為咩)
基米拉之翼只可以番據點,唔可以飛去其他鎮/營火

隻驚係玩尋寶,但尋完D寶對你既角色近乎0影響
角色得普攻同唔同屬性既彈珠
你唔小心入左高LV怪既區比人打死要由上一個Save point再行過
而佢既auto save好多時只係得
你番主城同埋你揀邊個島果下
之後你探索係唔會有任何auto save(但可以手動)

成個故事就係
去哂5個島幫d npc 捉怪/係地圖執d無謂野
之後就可以打大佬
SE專出垃圾
SE 依期瘋狂播毒
想當年dqm都係去5個島捉怪執無謂野打大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞