|Switch機主討論(174)| 勇者鬥惡龍 尋寶探險團 | 火焰之紋章Engage

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
Joycon 壞咗,係咪可以原廠加錢換新?
$160/隻,翻新嘅,有保3個月,不過唔知係咪跟返色(我o個時換最舊嘅紅/藍色)...
P5R同P4G好唔好玩
玩緊P3P玩到一半
平心而論p4g 劇情好d
p5r 有時覺得太中二
但玩法上p5r 好好多
唔好調轉玩
好易食唔到p4g
P3P連音質都唔執照搬好惡啃
尋日買左王牌釣手-歡釣水族館,
想問下有冇人都係有出現bug,
有時出合作任務,會hang 機,禁唔到任何野,要等出大魚/boss先會解

見隻game10月出,無理由呢d bug都未debug到
P3P 本來就係移植ps2 版,當年因為要就psp 性能再downgrade , 過場動畫cut 左,3d 模都有删減,如果就咁再port 到現世代主機度自然覺得會有落差
啲聲有咩問題我玩落又唔係好覺
直接玩咗p5r,真係好撚好玩
想玩返前作,但睇戰鬥畫面真係玩唔落手
已經無法回頭了
有冇啲好似P5r嘅game介紹?
唔一定要回合制,有日常+劇情出色+可以溝仔溝女就得
唔知FE 有冇以上元素
FE 日常悶 劇情垃圾 應該唔啱你
呢啲我知,就係頂唔順佢成舊嘢port過去執下都費事
就算係gamepass都冇乜心機開嚟玩
風花雪月個主線ok wor
但最少要玩成三次真係太重複
一句講晒咪lazy port
以前就話要就容量壓低啲音效同畫面,而家費事執就搬多次出嚟
符合最低成本,返正係粉都會俾錢 下個月隻TOS 都係一樣,當年我玩GC 版戰鬥60fps , 之後ps2移植改成30fps, 然後今日ps4 switch 箱都係直port 30fps
部Switch又準備封麈
希望P6有switch版
應該係講緊幻影異聞錄...
可愛就是正義,已經屌打p5
以為fire emblem
其實我講緊engage
你咁提一提 可能樓上真係想講#FE
到P6出果陣應該都出得NS下一代主機。
佢24年出到都還得神落。
Engage 好似冇風花雪月個主線咁吸引
利: 未入手但都會玩
風花 B tier 劇情 B tier gameplay
Engage F tier 劇情 S tier gameplay
菜菜子世界第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞