|Switch機主討論(174)| 勇者鬥惡龍 尋寶探險團 | 火焰之紋章Engage

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
遊戲字幕:台灣繁體中文、香港繁體中文、簡體中文
遊玩人數:離線遊玩:1~2人/不支援連線遊玩
今日出業績報告會唔會講埋幾時大叻
不過switch咁賣得幾乎肯定switch 2會仆直
休閒玩家邊得閒理你4k唔4k
玩到就算
如果開頭有留一手可以用個optional dock解鎖性能嘅就唔洗搞啲咩Pro同2

Hand held我覺得720P都已經喺目前最好,再上1080P就得返兩個鐘電
朱紫已經排第7
五年成本性能做唔到啦
五年前
唔怪得永續孖車8
根本唔驚賣唔去
如果有過繼資料功能,售價又唔係貴好多
電源仲起碼OLED水平甚至更多
玩耐左的玩家都應該唔介意換
steamdesk已經話左俾你聽做唔到
賣5k邊個買
steamdeck本身就錯左啦
steam上面行的驚食電再少都唔會少過switch
玩steam驚的話又無咩理由唔會用番電腦玩
一開始就注定賣唔到郁
咪亂噏
Steam deck 行witcher 3 中高畫質鎖40fps可以玩4個鐘
Performance 已經好高switch一大截
如果玩返switch performance 水平既game
4-6個鐘絕對冇問題
Cyberpunk 2077 中高混搭畫質都行到30張
又問下有邊個屋企部電腦
同換左ssd大概成本4千幾蚊既steam deck比
可以做到咁既效果?

Switch要做一定做到
只係老任一定唔會好似valve咁開善堂賣大包
同理老任可以千零蚊買到Lite+Witcher3一樣冇一部電腦可以做到
只係回應緊上面食電再少都唔會少過switch位仁兄
Switch未換cpu前既電量
對比steam deck都唔係唔係好大優勢
而大家都有既遊戲
係performance 表現上面可以話直頭輸晒

事實handheld上面唔係做唔到
Steam deck話你聽係做到
問題係我唔覺得老任會好似valve咁擺咁多心力落去做研發
同賣咁平
收到風,今晚十點有diect預告,冇嘅話下星期我再上黎提大家。
如果steam deck本體係賺到錢嘅老任可能都會cut下cost出部差唔多但平d嘅機嘅....
發售日相差差唔多5年又貴d
佢性能比較好係正常,同有冇落心力無關
switch咁成功己經證明左
老任係性能,續航,價錢之間做到一個非常好既平衡
上面話steam deck做唔到
仲回應話steam deck 本身係錯

咁依家係咪即係做到
個重點由頭到尾都係話係做得到

而且switch既兩次update
講真
有邊一次係有誠意同有心攪

利申:唔洗話我黑任
我總共有5部switch
我直頭覺得我係豚黎
有料
香港時間9/2朝早6點

Nintendo Direct 2023 02 09
香港時間早上6點 集中介紹2023上半年遊戲陣容
時長約40分鐘

直播(英文)
https://www.youtube.com/watch?v=yMdUSVSEp7U

直播(日文)
https://www.youtube.com/watch?v=NSk-_65tBlM

上年2月大叻最驚喜係隻Sport
睇下今年有咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞