側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
返北京未?
個腦生係佢到
把口生係佢到
講得出就唔好賴人整佢啦
叫佢收收皮啦
返北京啦,果度做三線歌手都咁好搵
問下鄰國十三億人咪知everything is politics
走啦屌你老母
老實講,佢真係算好彩
佢個一句的確令好多香港人憎佢
但都有唔少佢fans真係因為佢d舊歌同實力仲鐘意緊佢
演唱會短期2次都仲坐滿到會展
佢應該反省既係當年個句
你係香港搞音樂係咪真係養唔起你?定只係賺唔到太錢
當年班傳媒的確又煩又作新聞,但都唔可以懶晒佢地
依家既樂壇咁多元化,後生個班真係更加唔會聽你
怪就怪佢入行時間唔夠好
佢唔係係香港出名 大陸人鬼識佢咩
佢真係半力好過依家啲垃圾歌手
做明星無PR,認錯都唔肯?
放棄香港,之後又喊住咁返來,呢條友唔洗識佢都知佢仆街
真香
佢起碼對得住自己專業先
政治立場一樣又點 唱歌垃圾屎都係廢
其實應該坐唔滿
會展尾場果日大量咩價位既飛都仲買到
環球就算啦
唱埋d垃圾mk歌,返北京啦廢柴
「在北京當個三線歌手,肯定比我現在賺的多十倍。 我不明白為什麼還有人覺得香港市場重要!」單看這句話,的確很「刺眼」,還有點「憤怒」,如果再看看前文後理,對他的成見可會放低一點?

「前文後理」呢?睇晒成篇都唔見有咩可以令對呢句嘅成見放低啲喎,寫左架啦?
屌你老母垃圾鏡壹,晒撚晒我啲時間
搞到我仲前後碌左幾次搵佢個「前文後理」
呢個世界所有野都係政治,有人既地方就有政治
咁佢好好多,起碼而家開演唱會都大把人睇,嗰件廢老開大會堂都唔爆呀
獨立歌手要對自己好有信心,睇佢講D野都知膽同信心都唔夠
上次都一般啦,有劈價飛,又多老人家入去睇
但佢都叫有班穩定fans keep住入場
所以先話佢好彩
佢唔貪心既話,開麥花臣就算啦,佢堆fans點都坐得爆
佢唱歌係ok
但就算唔講政治,講為香港樂壇,依家聽返佢
咁我覺得會對呢幾年默默做音樂個班歌手好唔公平
樂壇死水,你離港,樂壇有生氣,又返黎賺呢筆
rubberband?牙醫?jay fung?欣宜?張敬軒?
失望
everything is about politics
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞