側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
藍屍無腦就無腦啦
上北京舔到雪雪聲
一字一句無花無假
唔係共產黨攞支槍指住要佢講架
屌你老母
唔睇文都唔知北京句野係2010講
個撚個人云亦云

好似到而家仲有班on9串ivana句討厭政治咁
咩都唔知學人笑埋一份
on9
2022仲咁講
現實係咩都關政治事
你睇下何韻詩仲可唔可以係紅館開show?
開到既話入場人數肯定多你十倍呀
所以呢啲嘢真係唔低調得
為香港樂壇?
屌你老母難聽過粗口啦
係北京, 你連一個三線歌手都不如咋
咁你想點呀 係咪要比番個老母你打先可以繼續聽歌?
坦白講, 香港對佢其實係麻麻, 3年前嘅說話講到依家
佢大可以同19 moment一樣上廣州唱酒吧開show
但佢選擇唱廣東歌, 無返過去上面開show玩綜藝
睇吓eason同鏡, 真係無比較無傷害
上埋抖音後者食女一樣當無事
係12年前嘅說話
想佢收皮呀
其實都唔至關政治事
佢都唔想有香港三線觀眾
去攬番北京一線觀眾咪得
咁L把炮咁L大枝野
早走早著過主啦
香港樂壇唔需要佢
依家咪收左皮番左泰國啦 真係繼續睇陳奕迅同mirror 啦香港人
Everything is politics 呀 屌你側田
Not everything is about politics, ok?
撐爆阿田
咪癲啦
肥佬黎仲喺監倉都未出返嚟
冇嘢撈都唔會咁樣risk啦
你咁講應該大把奀星搶住去㗎啦
使乜請佢
躝啦
建議上面睇片聽前言後理
佢真係好真誠 係真係聽得出佢好鍾意音樂
乜都唔想理 剩係想唱好啲歌
而家問題真係唔關政治事喎
即係好似你對住舊公司老闆踩人工低無福利, 唔明做黎做乜鳩
到十幾年後返舊公司對住舊老闆講not everything is about politics, 比次機會唔該
我係舊老闆就屌你老母啦, 你咁樣同屈我政見行先有咩分別? 同埋係你一開始嫌棄我地先喎, 呢個仲要係你發跡地

你轉第二間公司搵錢唔係問題, 做咩係都要加多句踩舊公司呢? 咁好難人地唔會小器喎
請不必囂張 鋪張 得戚得這麼誇張
其實搵唔到食都可以繼續玩音樂架
我都覺得佢D歌係好聽既, 但一諗起呢句就真係算鳩數
The personal is political 啊廁田
其實問題就係在於乜都唔理
算吧啦,呢啲閪人講咩我都唔會原諒佢地
佢係鐘意音樂 但唔等於付出同收成係成正比

樓上巴打提翻15 17 19側田有開演唱會 姐係even佢講完果句之後 係香港都仲有一定既人氣

而家佢接唔實條香港條水 怨人地搞佢做咩
軒公出道果陣都因為串過碼頭咕哩果條惡搞片整沉左 後尾努力先做到而家咁 側田呢?
講到毒啞佢唔俾佢唱咁

佢可以繼續唱 有部份人會唔聽咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞